AKP MUĞLA MİLLETVEKİLİ NİHAT ÖZTÜRK MİTSO’YU ZİYARET ETTİ

07.09.2016 16:58

“15 TEMMUZ GECESİ BİZ MUĞLA’DA, ARKADAŞLAR MECLİSTE DİRENDİK!”

*AKP Muğla Milletvekili Nihat Öztürk, MİTSO’da dile getirilen Bafa karayolu dönüşleri ve takograf vizesinin Milas’ta yapılması için Ankara’ya telefon ederek Bakan yardımcısı ile görüştü.

*Öztürk, Ankara ile yaptığı görüşmelerde Milas’ta takograf vizesi işlemlerinin bir hafta içinde yapılmaya başlanması ve Bafa karayolundaki dönüşler konusunda gerekenin yapılmasını istedi.

Adalet ve Kalkınma Partisi Muğla Milletvekili Nihat Öztürk, AKP ilçe yöneticileriyle birlikte Milas Ticaret ve Sanayi Odası‘nı ziyaret etti. Ziyaret sırasında 15 Temmuz gecesi kendisinin Marmaris’te olduğunu belirten Öztürk “O gün ben Marmaris’teydim. Arkadaşlar Mecliste idi. Hep beraber direndik. Bizi darmadağın edeceklerdi…” dedi. MİTSO yönetiminin isteği üzerine Bafa karayolu dönüşleri ve takograf vizesinin Milas’ta yapılması için Ankara ile telefon görüşmeleri de yapan Öztürk, takograf vizesinin bir hafta içinde çözülmesini istedi.

AKP Muğla Milletvekili Nihat Öztürk, beraberinde AKP Milas İlçe Başkanı Levent Akyer, eski İlçe Başkanı Bülent Demir ve bazı partililer olduğu halde Milas Ticaret ve Sanayi Odası’nı ziyaret etti. Öztürk ve partililer; MİTSO Meclis Başkanı Mustafa Yüksel, Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Sami Kont, Yönetim Kurulu Üyesi Soner Çamlıbelen ve Meclis ÜyesiKadir Karagülle tarafından karşılandılar.

15 Temmuz darbe girişimi konusunda bazı açıklamalarda bulunan AKP Muğla Milletvekili Nihat Öztürk “O gün ben Marmaris’teydim. Arkadaşlarımız Meclisteydi. Hep beraber direndik. Çok kötü bir gün yaşadık. Bizi darmadağın edeceklerdi” dedi. Türkiye’nin Suriye politikası konusunda da açıklamalarda bulunan Öztürk “Biz kesin olarak Suriye’nin toprak bütünlüğünden yanayız. Orada kesin olarak bir Kürt koridoru oluşturulmasına izin vermeyeceğiz. Suriye’deki Kürtlerin aslında insan yerine konulduğu yok. Pasaportları yok, kimlikleri yok. Onlara değer veren aslında biziz…” dedi.

Konuşmasında yerel sorunlara da değinen Nihat Öztürk, “Fethiye’nin bazı işleri vardı. Onları hallettik. Şimdi sıra Milas’ta. Milas’ın sorunlarıyla ilgileneceğiz” dedi.

MİTSO Meclis Başkanı Mustafa Yüksel’in yapılmakta olan İzmir karayolunun Bafa geçişinde çeşitli sorunlar yaşandığını anlatarak bölünmüş yolda karşıya dönüşler için Bafa köyü içinde geçiş verilmediğini, Bafa’da karşıya geçmek isteyen bir sürücünün yaklaşık 5 km ötedeki Pınarcık’a kadar gittikten sonra dönüş yapabildiğini anlattı ve bu sorunun çözümlenmesini talep etti.

Mustafa Yüksel’in dile getirdiği sorun üzerine Ulaştırma, Şehircilik ve Haberleşme Bakan Yardımcısına telefon etti. Telefon görüşmesi sonrasında Bakan Yardımcısının Karayolları Genel Müdürlüğü ile bu konu hakkında görüşeceği belirten Öztük bu konuyu takip edeceğini söyledi.

Mustafa Yüksel’in Milas’taki takograf vizesi işlemlerinin yapılmasının durdurulduğunu vize işlemi için Milaslıların Bodrum veya Söke’ye gitmek zorunda kaldıklarını anlatması üzerine bu kez ilgili Genel Müdür ile bir telefon görüşmesi yaptı. Öztürk, genel müdürden bu soruna bir hafta içinde çözüm bulunmasını ve vize işi yapmak üzere Milas’ta bir kişinin yetkilendirilmesini istedi. Daha sonra Muğla’daki ilgili müdür ile bir telefon konuşması yapan Öztürk, aynı talebini yineleyerek “Biz siyaset yapıyoruz. Bizi vatandaşla karşı karşıya getirmeyin. Bir an önce bu sorunun çözümlenmesini sağlayın. Bir hafta içinde Milas’ta birisini vize işlemi için görevlendirin” dedi.

MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer de Milas halılarının coğrafi işaret patent kullanım hakkının Sümer Holdingden alınmaması için hala bir sonuç alınamadığını belirtmesi üzerine Öztürk “O konu da aklımızda, ilgileniyoruz. Çözmek için gerekeni yapacağız” dedi.

MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer daha sonra Nihat Özer’e Milas’ta İşkur bürosun olmadığını belirterek “İşkur ile işi olanların Muğla’ya kadar gidip gelmek zorunda kalmamaları için biz MİTSO’da bir arkadaşımızı görevlendirip başvuruları kayda alarak yardımcı olmaya çalışıyoruz. Ancak bir an önce Milas’ta İşkur bürosu açılmalı. Bu konuyu pek çok kez dile getirdik, fakat bugüne kadar bir çözüm bulunamadı” dedi. AKP Muğla Milletvekili Nihat Öztürk bu konu ile de ilgileneceğini belirtti.

AKP Muğla Milletvekili Nihat Öztürk ve beraberindeki partililer daha sonra gösterdikleri ilgi nedeniyle MİTSO yöneticilerine teşekkür ederek ayrıldılar.

N.ÖZTÜRK.JPG 2