AKPARTİ MİLAS BELEDİYE BAŞKAN ADAYI VE MECLİS ADAYLARI MİTSO’DA

26.12.2018 15:17

“ÇEVRE YOLU KONUSUNDA KARARI MİLAS HALKI VERECEKTİR”

*MİTSO’yu ziyareti sırasında gündemdeki çevreyolunun kaydırılmasıyla ilgili olarak AKPARTİ Belediye Başkan Adayı Barış Saylak “Çevreyolu konusunda kararı Milas halı verecektir” dedi. Partinin İlçe Başkanı Fahri Acar ise çevreyolu konusunda “Milas halkının karşı çıktığı bir şeyi hiç kimse yapamaz” diye konuştu.

*MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer ise üç yıldır Milas’a hiçbir Kültür ve Turizm Bakanının gelmediğini belirterek konuklarından Bakanın Milas’a gelmesini ve Uzunyuva’nın bir an önce tam olarak ziyarete açılmasını istedi.

Adalet ve Kalkınma Partisi Milas Belediye Başkan Adayı Barış Saylak, partinin İlçe Başkanı Fahri Acar ve belediye meclisi adayları ve partinin ilçe yöneticileriyle birlikte Milas Ticaret ve Sanayi Odasını ziyaret etti. Ziyaret sırasında seçilirse belediyede yapacaklarını anlatan Barış Saylak, “Ben kendim için bir şey istemiyorum. Milas için destek istiyorum” dedi. Saylak, konuşmasında Milas çevreyolunun kaydırılması konusuna da değinerek “Bir bardak suda fırtına kopartılıyor. Çevreyolu konusunda kararı Milas halkı verecektir” dedi. Adalet ve Kalkınma Partisi Milas İlçe Başkanı Fahri Acar da Milas’ın üstündeki toz tabakasını kaldırmak istediklerini belirtti.

31 Mart’ta yapılacak yerel seçimler için çalışmalarını başlatan Adalet ve Kalkınma Partisi Milas Belediye Başkan Adayı Barış Saylak ve partinin Milas İlçe Başkanı Fahri Acar ile birlikte belediye meclis adayları ve ilçe yöneticileri MİTSO’yu ziyaret ettiler. MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcıları Mehmet Yiğit ve Hasan Tiryakioğlu ve Yönetim Kurulu Üyeleri Soner Çamlıbelen ve Hüseyin Aykal tarafından karşılandılar. Ziyarette MİTSO Meclis Başkan Yardımcısı Mustafa Turhan ve Meclis Katibi Yasin Erol ile Meclis Üyeleri Özcan Gül ile aynı zamanda AKPARTİ’den Belediye Meclisine de adaylıklarını koyan MİTSO Meclis Üyeleri Uğur Bıçakçı, Kadir Karagülle, Murat Sodra da hazır bulundular.

AKPARTİ Milas İlçe Başkanı Fahri Acar, Milas Belediye Başkan adayı Barış Saylak ve belediye meclis adaylarını tanıtmak amacıyla meslek odaları ve sivil toplum kuruluşlarını ziyarete başladıklarını belirterek adaylarını MİTSO yöneticilerine tanıttı. Milas’ın gelişmesi için çalıştıklarını anlatan Fahri Acar, Muğla Milletvekili Yavuz Demir’in de çabalarıyla Beçin’de bir müze açılması için 3.5 milyon TL destek sağlandığını ve kısa sürede Beçin Taş Eserler Müzesi’nin açılacağını söyledi. Milas’ın üzerinde kalın bir toz bulutu olduğunu ifade eden Fahri Acar, “Bizim amacımız bu tozu Milas’ın üzerinden silip atmak. Milas’ta güzel işler yapmak istiyoruz. Seçimlerin Milas’a hayırlar, uğurlar getirmesini, barış getirmesini diliyoruz” diye konuştu. Konuşmasının devamında Milas çevreyolu konusuna da değinen Fahri Acar yolun kaydırılmasıyla ilgili olarak “Milas halkının karşı çıktığı bir şeyi kimse yapamaz” dedi.

AKPARTİ Milas Belediye Başkan Adayı Barış Saylak da MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer’den Milas’a kazandırılan coğrafi işaretler hakkında sorular yönelterek bilgi aldı ve alınan coğrafi işaretler için Özer’e teşekkür etti. Milas’ın tanıtımına çok büyük bir önem verdiklerini de anlatan Barış Saylak, Kültür ve Turizm Bakanının da aralarında olduğu 4 bakanı 31 Mart’a kadar Milas’a getireceklerini ifade etti. Son günlerde Milas çevreyolunun Sodra Dağı’nın batısına kaydırılmasına ilişkin söylentiler olduğunu da vurgulayan Barış Saylak “Bazıları bir bardak suda fırtına kopartıyorlar. Milas çevre yolunun kaydırılmasına ilişkin bir karar yok, bir uygulama yok. Çevre yolunun kaydırılıp kaydırılmaması konusunda kararı verecek olan Milas halkıdır. Biz bu konuyu Milas halkına soracağız. Milas halkının kararı alınmadan böyle bir şey yapılamaz. Hiç kimse bir bardak suda fırtına koparmasın. Biz bir an önce Didim – Bodrum yolunun bitirilmesini istiyoruz. Yol düzenlendikten sonra Milas çevre yolunda da trafik düzene girecektir” dedi. Milas’a yeni bir fuar alanı kazandırmayı “olmazsa olmaz” olarak gördüğünü ifade eden Barış Saylak, Aslanlı Ev’i restore ettirmeyi çok istediğini de sözlerine ekledi. Barış Saylak sözlerini “Ben kendim için bir şey istemiyorum. Milas için destek istiyorum” diye bitirdi.

MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer de AKPARTİ Milas Belediye Başkan Adayı Barış Saylak ve partililerin ziyaretlerinden duyduğu memnuniyeti ifade ederek adaylara başarılar diledi. Reşit Özer, Milas’ın ürünlerine coğrafi işaretler alarak sahip çıktıklarını belirterek “Muğla ilinin 7 coğrafi işaretinden 3’ü Milas’tan. Milas yağlı zeytini için coğrafi işaret almak üzere başvurumuzu yaptık işlemler sürüyor. Ayrıca Milas zeytinyağına AB’den de coğrafi işaret başvurumuzu yaptık. AB’den coğrafi işaret almış ilk ve tek zeytinyağı Milas zeytinyağı olacak” dedi. Milas’a yeni bir fuar alanı yapılması gerektiğini anlatan Özer, bu konuda partililerden destek istedi. Milas’ın kültür turizmi konusunda çok büyük bir potansiyele sahip olduğunun da altını çizen Özer, “Uzunyuva alanın tam ve eksiksiz bir şekilde ziyarete açılmasını istiyoruz. Üç yıldır Milas’a hiçbir Kültür ve Turizm Bakanı gelmedi. Yeni Kültür ve Turizm Bakanımızın Milas’a gelmesini ve Uzunyuva’yı yerinde görmesini istiyoruz” diye konuştu. Milas’ın tanıtımı için MİTSO olarak yapılanları da anlatan Reşit Özer, Barış Saylak’a MİTSO tarafından hazırlanan Milas tanıtım haritalarından armağan etti.