ALMANLAR TÜRK İŞ ORTAKLARI ARIYOR

06.10.2017 17:15

*Almanya’nın Mecklenburg – Vorpommern eyaleti yetkilileri Türk işadamlarını ortak yatırımlar için eyaletlerine davet etmek için Türkiye’ye geliyorlar.

*Alman heyet 11 Ekim 2017’de İzmir’de Ege İhracatçı Birlikleri’nde Türk işadamlarıyla görüşmeler yapacak.

*MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer, “11 Ekim’de Ege İhracatçı Birliğinde Alman heyet ile yapılacak görüşmeler Milaslı balık üreticilerinin önüne yeni yatırım fırsatları yaratabilir” dedi.

Almanya’nın Mecklenburg – Vorpommern eyaleti, Türkiye’den yatırım ortakları arıyor. Eyaletlerindeki yatırım olanaklarını anlatmak amacıyla 10 Ekim 2017 tarihinde İstanbul’a gelecek Alman heyet Türk işadamları ile bir araya gelecek. Alman heyet 11 Ekim tarihinde de Ege İhracatçı Birlikleri’nde Egeli işadamlarına eyaletlerinin yatırım olanaklarını anlatacaklar.
Almanya’nın Mecklenburg – Vorpommern eyaletinin Ekonomi, Çalışma ve Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Dr. Stefan Rudolph’un sunum yapacağı toplantılarda eyaletlerinin Türkiye ile ticari ilişkileri ve birinci elden bazı başarı hikayeleri konulu sunumlar yapılacak. İzmir’deki toplantının açılış konuşması Almanya’nın İzmir Başkonsolosu Rainer Lassig yapacak.

Ege İhracatçı Birlikleri’ndeki toplantıya katılacak işadamları Almanya’nın Mecklenburg – Vorpommern eyaleti ve mevcut yatırım ve teşvik olanakları hakkında daha fazla bilgi edinebilecekler ve toplantıdan sonra Alman heyetteki kişilerle yüz yüze görüşmeler yapabilecekler.

Ege İhrcatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı Sabri Ünlütürk, Mecklenburg – Vorpommern Eyaleti’nin Avrupa’da merkezi bir konuma sahip olduğunu belirterek eyaletin Doğu Avrupa ve Batı Avrupa ile İskandinavya arasında köprüler oluşturduğunu anlattı. Ünlütürk, Mecklenburg – Vorpommern’in son 20 yılda çeşitli sektör yatırımcıları için cazip bir konuma geldiğini de vurgulayarak Egeli işadamlarını toplantıya davet etti.

Öte yandan MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer de MİTSO üyelerine 11 Ekim’de Ege İhracatçı Birliğinde Alman heyetle yapılacak toplantıya katılmaları çağrısında bulundu. Reşit Özer, “Bu toplantının özellikle balık sektörümüz için çok yararlı olabileceğini düşünüyoruz. Özellikle balık üreticisi firmalarımızın bu toplantıya katılarak yeni iş ve yatırım olanakları veya fırsatları ile karşılaşabileceklerini umuyoruz” dedi.