Aydın Ticaret Odası Yönetimi MİTSO’yu ziyaret etti.

30.04.2018 17:41

“TÜRKİYE’NİN AB’DEN COĞRAFİ İŞARET ALMIŞ İLK ZEYTİNYAĞI MİLAS ZEYTİNYAĞI OLACAK”

*Aydın Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı ve Yönetim Kurulu Üyeleri Milas zeytinyağına AB’den coğrafi işaret alınmasına destek verdiler.

Aydın Ticaret Odası’ndan Milas Ticaret ve Sanayi Odası’na Avrupa Birliği’nden Milas zeytinyağına coğrafi işaret alınması için destek geldi. MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer’i ziyaret eden Aydın Ticaret Odası Başkanı Hakan Ülken, Başkan Yardımcısı Ergün Evran ve Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Sertuğ Yakan, Milas zeytinyağına AB’den coğrafi işaret patenti alınması için yapılan başvurunun son derece yerinde bir girişim olduğunu belirterek başarılar dilediler.

Aydın Ticaret Odası Başkanı Hakan Ülken, bugüne kadar AB’den coğrafi işaret patenti alınmış Türkiye’den üç ürün olduğunu belirterek “Bugüne kadar Malatya kayısısı ve Gaziantep baklavasının yanısıra bizim de Aydın incirimize AB’den coğrafi işaret almayı başardık. Sizin de Milas zeytinyağı için AB’ye yapmış olduğunuz başvuru son derece önemli. Uluslararası pazarlarda markalaşma ve ürün tanıtımı için coğrafi işaretler büyük bir önem taşıyor” dedi.

MİTSO Meclis Üyesi Koray Türkoğlu ve Oda Genel Sekreteri Kazım Sarıoğlu ile birlikte Aydın Ticaret Odası Yönetimini ağırlayan MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer de, ziyaretleri nedeniyle Aydın Ticaret Odası Başkanı Hakan Ülgen ve Yönetim Kurulu Üyesi arkadaşlarına teşekkür etti. Reşit Özer, “Türkiye’den AB’ye coğrafi işaret almak üzere başvurmuş ilk ve tek zeytinyağı Milas zeytinyağı. Milas zeytinyağımıza coğrafi işaret alabilmek için işlemler sürüyor. Kısa sürede işlemlerin sonuçlanacağını umuyoruz. Milas zeytinyağının adını Türkiye’ye tanıttığımız gibi AB’ye de tanıtmak için çalışıyoruz” dedi.

Bugüne dek Avrupa Birliğinden sadece Malatya kayısısı, Gazianten baklavası ve Aydın inciri coğrafi işaret almayı başarmıştı. AB’ye coğrafi işaret almak üzere başvuruda bulunulan ilk ve tek zeytinyağı Milas zeytinyağı olurken Milas zeytinyağının yanısıra AB’den coğrafi işaret almak üzere sırada Afyon ve Kayseri pastırması, Afyon ve Kayseri sucuğu, Kayseri mantısı, İnegöl köftesi, Bayramiç beyazı, Aydın kestanesi ve Taşköprü sarımsağı da var.