BODRUM – MİLAS’TAKİ 13. ADLİ BİLİMLER KONGRESİ 27 / 30 NİSAN’DA YAPILACAK ADLİ TIP BİLİM İNSANLARI ADALET Mİ, BEKARET Mİ SORUSUNA YANIT ARAYACAK

BODRUM – MİLAS’TAKİ 13. ADLİ BİLİMLER KONGRESİ 27 / 30 NİSAN’DA  YAPILACAK  ADLİ TIP BİLİM İNSANLARI ADALET Mİ, BEKARET Mİ SORUSUNA YANIT ARAYACAK
30.03.2016 14:46

*300 bilim insanının katılacağı 13. Adli Bilimler Kongresi’nde, son zamanlarda gündemde olan cinsel saldırıya uğrayan bireylerin durumu ve patlayıcıların adli tıp boyutu konuları işlenecek.

Adli Tıp Uzmanları Derneği ile Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi işbirliğinde, Güvercinlik’te 27 / 30 Nisan 2016 tarihleri arasında 13. Adli Bilimler Kongresi düzenlenecek. Milas – Bodrum arasındaki La Blanche Island’da düzenlenecek kongreye 300 bilim insanının katılması bekleniyor. Kongrede, cinsel saldırıya uğrayan bireylerin muayenesinde kritik konular ve patlayıcıların adli tıp boyutu konuları işlenecek.
Üç gün sürecek 13. Adli Bilimler Kongresi; Adli Tıp Kurumu, Adli ve Klinik Toksikoloji Derneği, İstanbul Üniversitesi Adli Tıp Enstitüsü, ABJDER, Milas Belediye Başkanlığı, Milas Ticaret ve Sanayi Odası, Milas Müze Müdürlüğü, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Milas Meslek Yüksekokulu ile Uzunyuva Zeytinyağları’nın desteği ile düzenleniyor.
Dr. Nadir Arıcan’ın başkanlığı ve Dr. Yasemin Günay Balcı’nın eşbaşkanlığında yapılacak 13. Adli Bilimler Kongresi’nin 1. çalıştayında; Cinsel saldırıya uğrayan bireylerin muayenesinde kritik konular, 2. Çalıştayda ise; patlayıcılar ve adli tıp boyutu işlenecek. Kongre programı kapsamındaki 1. panelin konu başlığı ” Birlikte tartışalım; adalet mi, bekaret mi?” olarak belirlendi. 2. panelde ise “Adli moleküler genetikte güncel yaklaşımlar” tartışılacak.

adli tıp2