CHP MİLAS BELEDİYE BAŞKAN ADAYI VE MECLİS ADAYLARI MİTSO’DA

09.01.2019 10:31

“MİLAS’TAKİ ORTAK AKIL VE KURUMLAR ARASI İŞBİRLİĞİNİ SÜRDÜRECEĞİZ”

*Milas Belediye Başkanı ve Belediye Başkan Adayı Muhammet Tokat ve partisinin belediye meclisi üyeleri, meclis adayları ile ilçe yöneticileri ile birlikte Milas Ticaret ve Sanayi Odası yönetimini ziyaret ederek seçimlere yönelik düşüncelerini ve bugüne dek yaptıklarını ve yapacaklarını anlattı.

*Ziyaret sırasında, gündemdeki Milas çevre yolu konusuna da değinen Muhammet Tokat, çevre yolunun Sodra Dağının batısına kaydırılması durumunda Milas’ın Ortaklar veya Mumcular gibi önemli kayıplara uğrayacağını ileri sürdü.

Milas Belediye Başkanı ve Belediye Başkan Adayı Muhammet Tokat ve partisinin belediye meclisi üyeleri, meclis adayları ile ilçe yöneticileri ile birlikte MİTSO’yu ziyaret ettiler. MİTSO Yöneticilerine bugüne dek yaptıkları belediye çalışmalarını ve yapmak istediklerini anlatan Muhammet Tokat, çevre yolunun Sodra Dağının arkasına taşınması durumunda Milas’ın önemli kayıplara uğrayacağını ileri sürdü.

Belediye Başkanı Muhammet Tokat ve CHP’lileri MİTSO’da Meclis Başkanı Mustafa Yüksel, Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcıları Mehmet Yiğit ve Hasan Tiryakioğlu, Yönetim Kurulu Üyeleri Soner Çamlıbelen ve Hüseyin Aykal, Oda Meclisi Üyeleri Kemal Necipoğlu, Yasin Erol, Murat Sodra ve Hakkı Ayakdaş karşıladılar.

MİTSO’yu yaklaşan yerel seçimler nedeniyle ziyaret ederek yaptıklarını anlatmak istediklerini belirten Milas Belediye Başkanı ve Belediye Başkan Adayı Muhammet Tokat seçildiğinin ilk yılında belediyenin pek çok gelir kaynaklarına sahip olduğunu ve bu nedenle önemli işler yaptıklarını belirtti. İkinci görev döneminde ise büyükşehir uygulamasının başlamasıyla birlikte belediyenin çok önemli gelir kayıplarına uğradığını ifade etti. Tokat “İlk dönemimizde Milas’a çok önemli hizmetlerde bulunduk. Kredi kullanarak da olsa altyapısını yaptık. Bu dönemde sadece altyapı değil üstyapı için de önemli çalışmalarımız oldu. İkinci dönemde ise büyükşehir belediyesi uygulaması ile belediyemiz çok önemli gelir kayıplarına uğradı. Buna rağmen Milas’a hizmet etmeye devam ettik, önemli işler yaptık” dedi.

Konuşmasında Milas’taki kurumsal işbirliğine de değinen Muhammet Tokat “Milas’ta yıllardır Kaymakamlık, Belediye, MİTSO olarak güzel bir ortak akıl ve kurumsal işbirliği var. Bunun sayesinde yıllardır atıl durumdaki Milas OSB’yi yeniden canlandırdık. Kısa bir süre sonra arsaları teslim edecek hale getirdik. Burada düzenlediğimiz fuarlarla Milas’ı fuarlar şehri haline getirdik. Çok önemli fuarları ortak akılla ve yine kurumsal işbirliği ile başardık. Bu ortak akıl ve işbirliğimiz sayesinde Milas’ın gündemine modern fuar alanı konusunu da soktuk. Bunu da başaracağımıza inanıyorum” diye konuştu.

Milas’taki ortak akıl ve kurumlar arası işbirliğinde MİTSO’nun yerine de değinen Muhammet Tokat “Bu işbirliğinde MİTSO çok önemli bir paya sahip. OSB konusunda, fuarlar konusunda MİTSO çok önemli katkılarda bulundu. Ben size, bu katkılarınız için çok teşekkür ederim. Ayrıca Milas’ın ürünlerinin tanıtımı için yaptığınız çalışmalar için de teşekkür ederim. Aldığınız coğrafi işaretlerle Milas’ın ürünlerini çok iyi bir yere getirdiniz. Sizi kutlarım” dedi.

Son günlerde gündemde olan Milas’ın çevre yolunun Sodra Dağının batısına kaydırılması ile ilgili olarak da görüşlerini açıklayan Muhammet Tokat “Bizim önceliğimiz Didim – Bodrum yolu bağlantısı için yapılan ihale ile başlatılan ve ödenek yokluğu için yarım kalan çalışmanın bir an önce başlatılmasıdır. Bu çalışma olursa Milas çevre yolu da bu proje kapsamında düzenlenecektir. Bu düzenleme ile kısmen bir rahatlama olacaktır. Biz bir an önce gerekli ödeneğin sağlanmasını ve bu yol düzenlemesinin bir an önce tamamlanmasını istiyoruz.  Çevre yolunu Sodra Dağının arkasına kaydırmak için çok iyi düşünmek gerekir.  Ortada bir Ortaklar örneği var. Bir Mumcular örneği var. Eğer çevre yolu Milas’tan kaydırılırsa Milas çok önemli kayıplara uğrayacaktır. Önceliğimiz çevre yolunun bir an önce düzenlenmesi olmalıdır” diye konuştu.

MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer de CHP Belediye Başkanı ve Belediye Başkan Adayı Muhammet Tokat ve arkadaşlarının ziyaretlerinden duyduğu memnuniyeti ifade ederek adaylara başarılar diledi. Reşit Özer, Milas’ta kurumlar arası işbirliği konusunda MİTSO’nun her zaman işbirliğinden yana olduğunu belirterek Muhammet Tokat’tan bir an önce çevre yolu düzenlenmesinin yapılmasını, çevre yolunun mümkün ise üçer şeride çıkarılmasını, çevreyolu kenarında Milas’ın geleneksel ürünlerinin satışı için uygun yerler yapılmasını, çevre yolundan geçenlerin duraklayabilecekleri ve kahvaltı yapabilecekleri yerler oluşturulmasını talep etti. Reşit Özer fuar alanı konusuna da değinerek Milas’ta Şubat ayında Evlilik Fuarı, Mart ayında Gıda, Tarım ve Hayvancılık Fuarı, Nisan ayında da Yapı ve Dekorasyon Fuarı açılacağını ifade etti. Özer “Biz bir an önce Milas’ın modern bir fuar alanına kavuşturulmasını istiyoruz. Eğer Bodrum ile de işbirliği yaparak böyle bir fuar alanı ve kongre merkezi oluşturabilirsek Milas’ta daha pek çok fuarlar düzenleyebiliriz” dedi. Milas halılarının coğrafi işaretini devraldıktan sonra Halk Eğitimi Merkezi ile de işbirliği yaparak köylerde coğrafi işaret standartlarında halı dokuma kursları başlatıldığını ifade eden Reşit Özer, “Bu kurslarda dokunacak halılar için biz MİTSO olarak ücretsiz halı ipleri verdik. Dokunacak halıların satışını da üstelendik. Satışlarını biz yapacağız. Halılarımızı mutlaka iyi bir şekilde tanıtacağız” dedi.