CHP Milas İlçe Yönetiminin MİTSO’yu ziyaretinde konuşan Reşit Özer; “MİLAS İKİ YIL İÇİNDE PARLAYAN BİR YILDIZ OLACAK”

16.01.2018 15:14

Bir süre önce seçilen CHP Milas İlçe Yönetim Kurulu, Milas Ticaret ve Sanayi Odası’nı ziyaret etti. CHP’lilerin ziyareti sırasında konuşan MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer, Milas yöresinde sürmekte olan yatırımlara dikkat çekerek Milas’ın iki yıl içinde parlayan bir yıldız olacağını söyledi. MİTSO Meclis Başkanı Mustafa Yüksel de planlamanın önemine dikkat çekerek Muğla ilinde 1/25 binlik çevre düzeni planlarının bir an önce yapılması, onaylanması ve yürürlüğe girmesini istedi. CHP İlçe Başkanı Suat Özcan da konuşmasında “MİTSO’nun çalışmalarını takdir ediyoruz” diye konuştu.

Milas Ticaret ve Sanayi Odası Yönetiminin bir süre öncesinde kutlama ziyaretinde bulunduğu CHP Milas İlçe Yönetiminin karşı ziyaretinde konuşan MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer, Milas’ın çevresinde sürmekte olan yatırımlara dikkat çekerek “Milas iki yıl içinde parlayan bir yıldız olacak” dedi. Milas OSB’nin tamamlanma aşamasına geldiğini, Ören’de yapılacak olan Doğu Akdeniz’in en büyük mega yat çekek yerinin kısa bir süre içinde yapımına başlanacağını, Güllük kavşak düzenlemesinin ve yolunun kısa bir sürede tamamlanacağını, Milas zeytinyağına coğrafi işaret alınmasının ardından AB’den de coğrafi işaret alınması için başvuru yapıldığını ve ayrıca Milas yağlı zeytini ve tepsi böreğine de coğrafi işaret alınacağını anlatan Reşit Özer Milas’taki zeytinyağı marka sayısının da 41’e çıktığını anlattı. Reşit Özer, “Milas OSB’nin de 2 yıl içinde tamamen faaliyete geçmesiyle birlikte bölge ve ülke ekonomisine ciddi bir katkı yapacak. OSB farklı alanlarda da ilçenin gelişmesine faydalı olacak. Milas iki yıl sonra parlayan bir yıldız haline gelecek” dedi.

MİTSO Meclis Başkanı Mustafa Yüksel de Muğla’da 1 / 100 bin ölçekli çevre düzeni planının onaylanmasından sonra bir türlü 1 / 25 binlik planların tamamlanamadığına dikkat çekerek “Yatırımcı ne yapacağını bilemiyor. Eli kolu bağlanmış durumda. Bir an önce 1 / 25 binlik planların onaylanması gerekiyor. Özellikle Büyükşehir ve ilçe belediyeleri imar konusunda gerekli planlamaları yapmalılar. tarımsal faaliyetlerin yapıldığı ovaların, ormanlık alanların, kıyı kenar çizgilerinin bir an önce belirlenmesi gerekiyor. Gelişigüzel alanlara sanayi tesisleri kurulması bu bölgenin yararına değil, zararına olacaktır. Ülke olarak bu konuda çok geri kaldığımızı belirtmek istiyorum” dedi. Zeytincilik Yasası’nı da eleştiren Mustafa Yüksel, bazı düzenlemeler yapılarak zeytinlik alanların imara ve sanayiye açılabilmesini söyledi.

CHP Milas İlçe Başkanı Suat Özcan da konuşmasında OHAL’in kaldırılması gerektiğini savundu. Suat Özcan “OHAL yürürlükte olduğu sürece özellikle yabancı yatırımcı ülkemize gelmekten ve yatırım yapmaktan  çekiniyor. Bu da ülkemizin ekonomik anlamda güç kaybına uğraması demek” diye konuştu.

CHP’nin yeni Milas İlçe Yönetim Kurulunun MİTSO’ya yaptığı ziyaret sırasında, Kadadeveci Rehabilitasyon Merkezi’nden her hafta bir günlüğüne gelerek oda çalışmalarına yardımcı olan MİTSO’nun özel konuğu Ebru da CHP İlçe Başkanı Suat Özcan ve diğer parti yöneticilerine kolonya ikram etti.