DİKKAT!… BELARUS ÜZERİNDEN RUSYA’YA GİRİŞ YOK!

17.03.2017 15:31

Belarus, Avrupa Birliği ülkeleri ve Amerika Birleşik Devletlerinin de dahil olduğu 80 ülke yurttaşlarına yönelik olarak beş günü aşmayan turistik seyahatlerde vize uygulanmaması yönünde bir karar almıştı.

Ancak; Uluslararası Karayolu Taşımacıları Birliği (IRU) Moskova Birimi’nin yaptığı açıklamaya dayanarak T. C. Dışişleri Bakanlığı ve T.C. Gümrük ve Ticaret Bakanlığı’nın verdikleri bilgiye göre, Rusya’nın Belarus sınırı üzerindeki bazı gümrük bölgelerini devreye alması üzerine iki ülke arasındaki geçişler durdu. Bu nedenle; üçüncü ülke yurttaşlarının Avrupa’dan Rusya’ya Belarus üzerinden transit geçişleri için geçerli bir Rusya vizesi bulunsa bile bu bölgede resmi sınır geçiş noktası bulunmamasından dolayı geçişlere izin verilmiyor.

Belarus – Rusya sınırında üçüncü ülke yurttaşlarının transit geçiş yapamaması nedeniyle MİTSO da üyelerini uyararak, geçerli bir Rusya vizesine sahip olsalar bile Belarus üzerinden Rusya’ya geçiş yapmak için yola çıkmamalarını istedi.