GEKA, 2018 İÇİN PROJE TEKLİFİNE ÇAĞIRIYOR

02.02.2018 08:33

*Muğla, Aydın ve Denizli illerini kapsayan Güney Ege Kalkınma Ajansı – GEKA, 2018 yılı için açılan “Kültür turizminin geliştirilmesi” ve “Kooperatif ve birliklerin güçlendirilmesi” amaçlı projeler için teklif çağrısında bulunuyor.

*GEKA’nın Muğla ve Aydın Yatırım Destek Ofislerinden gelen yetkililer, MİTSO’da yapılan toplantıda açılan proje teklif konuları hakkında bilgilendirmede bulundular.

*GEKA, “Kültür turizminin geliştirilmesi” için en çok 2 milyon, en az 100 bin liralık projelere yüzde 25 ile yüzde 75 arasında, “Kooperatif ve birliklerin güçlendirilmesi” programı kapsamında da en çok 500 bin, en az 50 bin lira bütçeli projelere ise yüzde 25 ile yüzde 90 oranında hibe desteği sağlayacak.

*GEKA’nın hibe destek oranı dışında kalan proje bedelleri ise başvuranlar tarafından karşılanacak.

*GEKA bu yıl, “Kültür turizminin geliştirilmesi” için toplam 20 milyon TL, “Kooperatif ve birliklerin güçlendirilmesi” projelerine ise toplam 10 milyon TL olmak üzere toplam 30 milyon TL hibe desteğinde bulunacak.

*GEKA’dan hibe desteği sağlamak üzere yapılacak başvuruların en geç 26 Mart 2018 tarihinde, saat 18.00’e kadar kuruma iletilmiş olması gerekiyor.

Muğla, Aydın ve Denizli illerini kapsayan Güney Ege Kalkınma Ajansı – GEKA’nın 2018 yılı için hibe desteği vereceği proje konuları ve destek miktarları belli oldu. GEKA, bu yıl “Kültür turizminin geliştirilmesi” ve “Kooperatif ve birliklerin güçlendirilmesi” konularında hazırlanacak projelere hibe desteği sağlayacak. Hibe desteğinden yararlanmak isteyenlerin hazırlayacakları projelerini en geç 26 Mart 2018 günü, saat 18.00’e kadar GEKA’ya teslim etmeleri gerekiyor.

GEKA, 2018 yılında hibe desteği sağlayacağı projeleri ve destek miktarlarıyla koşullarını MİTSO’da yapılan toplantıda açıkladı. GEKA’nın Muğla Yatırım Ofisi Uzmanı Mehmet Sert ile Denizli ABİGEM’in Program Yönetim Bürosu’ndan Emrah Balkan tarafından açıklanan proje konuları ile hibe miktarları ve yararlanabilme koşullarının açıklandığı toplantıya Muğla S.Koçman Üniversitesi Milas Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Muzaffer Başaran ve yüksekokulun öğretim görevlileri ile MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer, Milas Müzesi Müdiresi Gülnaz Savran ile müzede görevli arkeologlar, Milas Süt Birliği Başkanı Ali İhsan Gezgin ve Milas İç Su Ürünleri Yetiştirici ve Üreticileri Birliği Başkanı Muhammet Toğuç ile Tarım İlçe Müdürlüğü ile bazı kooperatiflerin ve kurumların temsilcileri katıldılar

GEKA’nın 2018 Yılı Proje Teklif Çağrısı ile Mali Destek Programları’nı, bunların “Değerlendirme Süreçleri”ni ve “Temel Değerlendirme Kriterleri”nin tanıtımını yapan Muğla Yatırım Destek Ofisi Uzmanı Mehmet Sert, bu yıl hibe desteğinin “Kültür turizminin geliştirilmesi” ve “Kooperatif ve birliklerin güçlendirilmesi” konularında hazırlanacak projelere verileceğini bildirdi. Mehmet Sert, Kültür turizminin geliştirilmesi için toplam destek miktarının 20 milyon TL, azami destek miktarının 2 milyon TL ve asgari destek miktarının ise 100 bin TL olduğunu ve destek miktarının ise yüzde 25 ile yüzde 75 arasında uygulanacağını bildirdi. Kültür turizminin geliştirilmesi programından kamu kurum ve kuruluşlarının, yerel yönetimlerin, üniversitelerin rektörlüklerinin, odalar ve borsalar gibi kamu kurumu niteliğindeki meslek odalarının yararlanabileceğini anlatan Mehmet Sert, proje süresinin en çok 24 ay olduğunu belirtti.

Kooperatif ve birliklerin güçlendirilmesi programındaki toplam destek miktarının 10 milyon TL, azami destek miktarının 500 bin TL, asgari destek miktarının ise 50 bin TL olduğunu anlatan Mehmet Sert, bu projeler için de yüzde 25 ile yüzde 90 arasında hibe desteği sağlanacağını anlattı. Mehmet Sert, “Kooperatif ve birliklerin güçlendirilmesi” programından tarımsal kalkınma kooperatiflerinin, su ürünleri kooperatiflerinin, küçük sanatkarlar kooperatiflerinin, üretim ve pazarlama kooperatiflerinin, işletme kooperatiflerinin ve tarımsal üretici birlikleri kanunu kapsamında kurulan birliklerin yararlanabileceklerini belirterek hazırlanacak başvuru dosyalarının en geç 26 Mart 2018 Pazartesi günü saat 18.00’e kadar GEKA’ya ulaştırılması gerektiğini de sözlerine ekledi.