Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Fakıbaba MİTSO’da… “YENİ FUAR ALANI İÇİN DOSYAYI GETİRİN, HEMEN İMZALAYAYIM”

12.03.2018 08:36

Güney Ege 9. Uluslararası Gıda, Tarım ve Hayvancılık Fuarı açılışı için Milas’a gelen Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba Milas Ziraat Odası’nı, Milas Ticaret ve Sanayi Odası’nı ve Kılıç Balık firmasını ziyaret etti.

Fuarın açılış töreninden sonra Türkiye Ziraat Odaları Birliği Başkanı Şemsi Bayraktar ile birlikte Milas Ziraat Odası’nın yeni hizmete giren binasını ziyaret eden Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, daha sonra MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer’in ısrarlı davetleri sonuca MİTSO’yu da ziyaret programına aldı. Milas Ziraat Odası’ndan çıktıktan sonra MİTSO’ya gelen Bakan Fakıbaba, öğle yemeğini de burada yedi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, MİTSO Meclis Başkanı Mustafa Yüksel, Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer ve Odanın Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mehmet Yiğit, Yönetim Kurulu Üyeleri Koray Türkoğlu, Soner Çamlıbelen, Ömer Eliş ve Meclis Üyeleri Seyhun Melda Haktanır ve Murat Sodra ile Oda Genel Sekreteri Kazım Sarıoğlu ve Oda çalışanları tarafından karşılandı. MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer, Bakan Ahmet Eşref Fakıbaba’ya MİTSO’yu da ziyaret programına alması nedeniyle teşekkür ederken Oda faaliyetlerini de kısaca anlattı. Milas’ın ve ürünlerinin tanıtımına çok önem verdiklerini dile getiren MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer, “Milas’ın kültür turizminden pay alabilmesi için tanıtımlara çok önem veriyoruz. Bu konuda Atlas Jet ve Pegasus havayollarının dergilerinde ücretsiz olarak Milas’ın tanıtım yazılarının yayınlanmasını sağladık. Şimdi Türk Hava Yollarının dergisinde de Milas’ın tanıtım yazısının yayınlanmasını istiyoruz. Bu konuda sizden destek bekliyoruz” dedi. Reşit Özer, Milas için yeni bir fuar alanının da gerekliliğini vurgulayarak “Gıda Tarım ve Hayvancılık Fuarımızı her yıl 95 – 100 bin kişi ziyaret ediyor. 28 Mart’ta 2. Yapı Fuarımızı açacağız. Eğer modern bir fuar alanımız olursa burada daha pek çok fuar düzenleyebiliriz. Yeni fuar alanımız Bodrum’a da hitap edeceği için birçok fuar düzenlenebilir. Bu konuda sizden destek bekliyoruz” dedi.

MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer’in talebini not aldıran Bakan Fakıbaba, kendisinin de belediye başkanlığından geldiğini ve bu nedenle ilin, ilçenin tanıtımı için yapılan çalışmaların önemini bildiğini belirterek Ankara’ya döndüğünde THY yetkilileriyle görüşeceğini söyledi. Bakan Fakıbaba, fuar alanı için de açılış töreni sırasında verdiği sözü yineleyerek “Dosyaları getirin, hemen imzalayayım. Pazartesi günü gelirse, pazartesi günü imzalarım” dedi.

MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer, daha sonra Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba’ya, içinde Milas’ın coğrafi işaretli zeytinyağlarının ve çam balının da olduğu bir hediye sepeti ile üzerinde Hekatomnos lahitinin bir yüzünün fotoğrafı olan bir tabak armağan etti.