İŞKUR’DAN İŞADAMLARINA ÇAĞRI : “PERSONEL ALIMI İŞKUR’DAN OLMALI”

İŞKUR’DAN İŞADAMLARINA ÇAĞRI :  “PERSONEL ALIMI İŞKUR’DAN OLMALI”
07.11.2018 18:01

İŞKUR Milas Hizmet Merkezi Müdürü Levent Karataş, Milas Ticaret ve Sanayi Odası’nı ziyaret ederek Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer’e kurumunun çalışmalarını anlattı ve işadamlarına çağrıda bulunarak personel alımlarının mutlaka İŞKUR aracılığıyla yapılmasını ifade etti. Personel alımlarının İŞKUR üzerinden yapılması durumunda işverenlere KOSGEB’den çeşitli destekler sağlandığını belirten Karataş, KOSGEB’in nitelikli Eleman İstihdam Desteği kapsamında 50 bin TL’ye kadar geri ödemesiz hibe destek verebildiğini bildirdi.

İŞKUR Milas Hizmet Merkezi Müdürü Levent Karataş MİTSO’yu ziyaret etti. Kurumunun çalışmalarını anlatan Karataş Milas’ta İŞKUR Milas Hizmet Merkezi’nin açılmasıyla birlikte yoğun şekilde çalışmaya başladıklarını ifade etti. Şu anda 6 personel ile hizmet vermekte olduklarını ifade eden Karataş iş yoğunluğu nedeniyle kısa süre içinde 15 personel takviyesi daha yapılacağını belirterek “Personel sayımız 21’e çıkacak. Yöremizdeki işletmelerin çeşitli ihtiyaçlarına uygun kurslar da açmak istiyoruz. Örneğin; otellerin usta aşçılara, kat görevlilerine ihtiyaçları var. Örneğin; Bodrum’da şimdi pek yapanı kalmayan sandalet yapımı var. Şimdilerde yapan azalmış. Bodrum’da sandalet yapımını yeniden canlandırmak için kurslar açmayı düşünüyoruz” diye konuştu.

İşadamlarına çağrıda bulunan İŞKUR Milas Hizmet Merkezi Müdürü Levent Karataş, işadamlarının personel alımını İŞKUR üzerinden yapmasını istedi. İşletmelerin İŞKUR üzerinden personel almaları durumunda çeşitli hibe desteklerinden yararlanabileceklerini anlatan Levent Karataş “Örneğin personel istihdam etmek isteyen işletmelere ve girişimcilere Nitelikli Eleman İstihdam Desteği programı kapsamında 50 bin TL’ye kadar geri ödemesiz, hibe desteği verilmektedir. Bu program kapsamında bir personele verilecek desteğin üst limiti 2 yıllık yüksekokul ve fakülte mezunları için 2 bin, 4 yıllık yüksekokul ve fakülte mezunları için 2 bin, yüksek lisans üzeri dereceden mezun olanlar için ise 2 bin 500 TL. dir. İşadamlarının bunlardan yararlanmalarını istiyoruz” dedi.

MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer de İŞKUR’un çalışmaları için Milas Hizmet Merkezi Müdürü Levent Karataş’a teşekkür etti. Reşit Özer “İŞKUR ülke genelinde olduğu gibi Milas’ta da önemli çalışmalar yapıyor. Hem çalışanlara, hem çalıştıranlara destek oluyor. Biz de MİTSO olarak üyelerimize bu konularda daha çok destek olmak istiyoruz. Bu amaçla Odamızda KOSGEB’in bir irtibat bürosunu kısa süre içinde faaliyete geçireceğiz” dedi.