KOCADON MİTSO’DA… “SEÇİM ÜYEYLE, DELEGEYLE DEĞİL, HALKLA KAZANILIR”

01.11.2018 17:39

*Bodrum Belediye Başkanı ve Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı Mehmet Kocadon, MİTSO’yu ziyaret etti.

*MİTSO Yöneticilerine büyükşehir belediye başkanlığına neden aday adayı olduğunu ve kazanırsa yapacaklarını anlatan Mehmet Kocadon belediye başkanlığı döneminde takdir hakkını hep halktan yana kullandığını ifade etti.

*Belediye başkanlığı yaptığı dönemde hep doğrudan yana olduğunu ifade eden Kocadon “Ben kafamı yastığa koyduğumda çok rahat uyuyorum. Benim korumam bile yok” dedi.

Mart ayında yapılacak yerel yönetim seçimlerine doğru partilerin aday bulma, aday adaylarının kendi aralarındaki öne geçme yarışı hız kazanırken Muğla Büyükşehir Belediye Başkanlığına aday adaylığını açıklayan Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, Milas Ticaret ve Sanayi Odası’nı ziyaret etti. Kocadon, MİTSO yöneticilerine büyükşehir belediye başkanlığına neden aday olduğunu ve kazanırsa yapacaklarını anlattı.

Bir grup arkadaşı ile birlikte MİTSO’yu ziyaret eden Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon’u MİTSO Meclis Başkanı Mustafa Yüksel, Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcıları Mehmet Yiğit ve Hasan Tiryakioğlu, Yönetim Kurulu Üyeleri; Soner Çamlıbelen ve Ömer Eliş, Oda Meclisi üyeleri Reşat Uygun, Uğur Bıçakçı, Kadir Karagülle, Özer Topuz, Murat Sodra, Feridun Bakçek karşıladılar.

Ziyaret sırasında neden büyükşehir belediye başkanlığına aday olduğunu açıklayan Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon “Ben icraatçı bir belediye başkanıyım. büyükşehir yapısı bana uymadı. Yetkileri daraltılmış bir ilçe belediye başkanı olarak kendimi kısıtlanmış, tutuklanmış gibi hissettim. Ben icraat yapmalıyım. Büyükşehir’e bağlı olmak beni kısıtladı. Bu nedenle aday olmak istedim” dedi.

Daha önce Bodrum’da Ortaca beldesinin belediye başkanlığını yaptığını, iki dönem de Bodrum ilçe belediye başkanlığında görev yapmakta olduğunu anlatan Mehmet Kocadon bir soru üzerine “Benim için artık geri dönüş yok; ya Büyükşehir belediye başkanı olurum ya da olmam. Bundan sonra tekrar Bodrum belediye başkanı olmam. Zaten Bodrum belediye başkanlığına aday olsaydım başka aday adayı çıkmazdı. Şimdi Bodrum’da 7 başkan aday adayı var. O arkadaşlarımızın da önünü açmak gerekir. Onlar da ben aday olmayacağım diye aday oldular, paralarını yatırdılar. Şimdi onların karşısına bir daha aday olarak çıkmam yakışık almaz” dedi.

Bodrum’daki belediye başkanlığı döneminde takdir haklarını hep halktan yana kullandığını anlatan Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, “Benim adliyede 400 dosyam var. Fakat hiçbirisi de görevimi kötüyle kullanıp çıkar sağlamakla ilgili değil. Hepsi de mevzuatla halk arasındaki takdir hakkından kaynaklanıyor. Ben her zaman takdir hakkımı halktan yana kullandım. Bundan sonra da büyükşehir belediye başkanı olursam yine takdir hakkımı hep halktan yana kullanacağım” dedi.

Seçimlerin parti üyeleriyle ve delegelerle kazanamayacağını da ifade eden Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon “Seçimler parti üyeleriyle, delegelerle kazanılmaz. Seçimler halkla kazanılır. Ben de hep halkın gönlünü kazanarak seçildim. Bundan sonra seçilirsem yine aynı şekilde halkın gönlünü kazanarak seçileceğim. Ben Bodrum’da, büyükşehir uygulamasına geçince 10 belediyeyi kapattım. Fakat hiçbirisi ile hiçbir sıkıntım olmadı” diye konuştu.

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün’ün iyi birisi olduğunu da belirten Mehmet Kocadon “Osman abi iyi birisi. Fakat artık Muğla’nın bir değişime ihtiyacı var” dediy.

Konuşmasında Milas ve Bodrum ilişkisine de değinen Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon “Milas’ın tarım sektörü  olmazsa Bodrum’da turizm olmaz. Milas’ın çalışanları olmazsa Bodrum’da oteller çalıştırılamaz” diye konuştu. Bodrum’un aynı zamanda turizmde bir dünya markası olduğunu da ifade eden Kocadon “Milas ile Bodrum her zaman birlikte olmak zorunda” dedi. Bodrum turizmini geliştirmek için yaptıklarına da değinen Kocadon “Biz Bodrum’u tanıtmak için 30 ülkeye gidiyoruz. Fuarlara katılıyoruz. Bodrum’da 56 ülkeden turisti ağırlıyoruz. Turizmde Çin ve Hindistan’ı ilk kez bir keşfettik. Şimdi Bodrum’a Çin’den, Hindistan’dan turistler geliyor” dedi.

Her zaman işbirliğinden yana olduğunu anlatan Mehmet Kocadon “Biz işbirliği yaparak, birlikte başarılı olabiliriz. Ancak benim cahil dostum olacağına akıllı düşmanım olsun. Her zaman akıllı davrandığımız zaman çok işler başarabiliriz” diyerek sözlerini tamamladı.

MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer de Mehmet Kocadon’u çok uzun yıllardan beri tanıdığını belirterek kendisine başarılar diledi. Reşit Özer, Kocadon’a ziyaretinin anısına üzerinde Hekatomnos lahitinin bir görüntüsü olan tabak armağan etti.