MEMECİK, GEMLİK VE DOMAT KARIŞTI, “MENTEŞE SOM KARMA ZEYTİNYAĞI” OLDU

MEMECİK, GEMLİK VE DOMAT KARIŞTI,  “MENTEŞE SOM KARMA ZEYTİNYAĞI” OLDU
19.04.2018 09:46

*Milas’ta, memecik türü zeytinlerden ürettiği zeytinyağı ile Avrupa’daki yarışmalarda altın ve gümüş madalyalar kazanan Ali Osman Menteşe şimdi de memecik, gemlik ve domat türü zeytinleri belli oranlarda karıştırarak özel üretim bir karma zeytinyağı üretti.

*Menteşe, çok lezzetli olduğunu söylediği özel üretim zeytinyağını, Milas zeytinyağının gelişimi için gösterdiği çaba nedeniyle MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer’e armağan etti.

Avrupa’nın saygın zeytinyağı yarışmalarında kazandığı altın ve gümüş madalyalarla Milas zeytinyağının tanıtımına önemli katkılar sağlayan Ali Osman Menteşe, şimdi de memecik, gemlik ve domat türü zeytinlerin belli oranlarda karıştırılarak erken hasat, soğuk sıkım yöntemiyle yeni bir tür zeytinyağı üretti. Menteşe Som Karma Zeytinyağı adını verdiği zeytinyağının çok özel bir lezzet olduğunu belirten Ali Osman Menteşe az miktarda ürettiği yeni ürününden MİTSO’ya da armağan etti.

1998 yılında emekli olduktan sonra Milas’ın Ağaçlıhöyük köyündeki ata yadigarı zeytinliklerinde hobi amaçlı zeytinyağı üretimine başladıktan sonra örnek bir butik üretim tesisi oluşturarak zeytinyağı üretimine başlayan ardından Belçika merkezli Uluslararası Tat ve Kalite Enstitüsü’nde düzenlenmekte olan ITTQ – International Taste & Quality Institute yarışmasında altın madalya kazanarak “Üstün Lezzet Ödülü” alan, Venedik’teki “Monde Selection” yarışmasında ise gümüş madalya kazanan ve dünyanın en iyi zeytinyağlarının girdiği  İtalyan kataloglarına iki yıl üst üste girmeyi başaran Ali Osman Menteşe şimdi de yeni bir özel üretim zeytinyağı üretti. Milas’ta yaygın olan memecik türü ile, ilçeye sonradan gelmiş gemlik ve domat türü zeytinlerin belli oranlarda karıştırılması ve erken hasat, soğuk sıkım yöntemiyle elde edilen sızma zeytinyağı “Menteşe Som Karma Zeytinyağı” markasıyla üretildi.

Özel üretim “Menteşe Som Karma Zeytinyağı”nı az miktarda ürettiğini ifade eden Ali Osman Menteşe, Milas Ticaret ve Sanayi Odasının Milas zeytinyağı üretiminin gelişmesine çok önemli katkılarda bulunduğunu belirterek ürettiği yeni ürününü MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer’e armağan etti. Özer’e yeni üretim Karma Zeytinyağının özelliklerini anlatan Ali Osman Menteşe “Bu yıl denemek amacıyla az miktarda üretim yaptım. Göreceği ilgiye ve göre gelecek yıl da daha çok üretebilirim. Sanırım bu özel üretim zeytinyağımızı da yarışmalara göndereceğim. Oralardan da gelecek sonuçlara göre üretimini arttırabilirim” diye konuştu. Milas’ta zeytinyağı üretiminin geliştirilmesinde coğrafi işaret alarak MİTSO’nun çok önemli bir görev başardığını anlatan Menteşe, “MİTSO olarak Milas zeytinyağına çok önemli katkılar yapıyorsunuz. Coğrafi işaret almanız başlı başına bir olaydı. Zeytinyağının tanıtımı için fuardan fuara koşmanız, zeytin hasat şenlikleri düzenlemeniz de çok önemli. Bir zeytinyağı üreticisi olarak size ve şahsınızda MİTSO’ya çok teşekkür ediyorum  diye konuştu.

MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer de Ali Osman Menteşe’nin Milas zeytinyağı üretiminde örnek olduğunu belirterek kendisine teşekkür etti. Reşit Özer “Siz, Milas zeytinyağına kazandırdığınız madalyalarla Milas’tan da çok kaliteli zeytinyağı çıkmakta olduğunu kanıtladınız. Sizin kazandığınız madalyalar, Odamızın da Milas zeytinyağına coğrafi işaret almasında etkili oldu. Yeni ürününüzün de başarılı olacağına inanıyorum” dedi.