METEBEY, MİLAS’IN 41’İNCİ ZEYTİNYAĞI MARKASI OLDU

29.12.2017 15:41

*Milas’ın 41’inci zeytinyağı markası, Şenköy mahallesinde organik ve sızma zeytinyağı üretimi yapan Metebey oldu.

*Metebey zeytinyağı firmasının yöneticisi Ayşe Mete, MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer’i ziyaret ederek Milas zeytinyağına coğrafi işaret alınması nedeniyle teşekkür etti.

Yıllarca dökme zeytinyağı olarak ihraç edilmekte olan Milas’ta, Milas zeytinyağının özelliklerinin keşfedilmeye başlamasıyla birlikte markalı zeytinyağı üretimi de artmaya başladı. MİTSO’nun çalışmalarıyla Milas zeytinyağının kalitesinin farkına varılmaya başlamasıyla birlikte son birkaç yıl içinde zeytinyağı markası sayısı 40’a ulaştı. Son olarak Milas’ın Şenköy mahallesinde organik ve sızma zeytinyağı üretimi yapan Metebey markası, Milas’ın 41’inci zeytinyağı markası oldu.

Metebey Zeytinyağı üreticisi firmanın yöneticisi Ayşe Mete, MİTSO yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer’i ziyaret ederek Milas zeytinyağının kalitesinin artması ve tanıtımı için yapılan çalışmalar için teşekkür etti. Metebey markasıyla zeytinyağı ürünlerini İstanbul’daki organik ürün satan mağazalar aracılığıyla satışa sunduklarını anlatan Ayşe Mete “Bir süredir MİTSO’nun Milas zeytinyağının kalitesinin arttırılması ve tanıtımının yapılması için sürdürdüğü çalışmaları yakından izliyoruz. Özellikle Milas zeytinyağına MİTSO            tarafından coğrafi işaret alınması, zeytinyağımızın değerine değer kattı. Size çok teşekkür ederiz” dedi.

MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer de Milas’ın zeytinyağı markası sayısının kısa sürede 40’a çıktığını anlatarak “Milas zeytinyağında 41’inci markayı siz aldınız. Kırk bir kere maşallah, diyelim. Milas’ta zeytinyağında markalaşmaya çok önem veriyoruz. Milas’ın zeytinyağı markalarını odamızın internet sayfasında yayınlıyoruz. Sizin markanızı da hemen listeye ekleyeceğiz. Biz de sizden, ürettiğiniz zeytinyağının kalitesinin Milas zeytinyağının coğrafi işaret standartlarında olmasını ve odamızdan coğrafi işaret etiketi alarak yağınızı coğrafi işaret etiketiyle satmanızı bekliyoruz” diye konuştu. Bunun üzerine Metebey zeytinyağı firması yöneticisi Ayşe Mete de yeni ürün zeytinyağı için MİTSO’dan coğrafi işaret alacaklarını sözlerine ekledi.