MHP MUĞLA MİLLETVEKİLİ MEHMET ERDOĞAN MİTSO’DA “ÜRÜNLERİMİZİN DEĞERİNİ BULMASI İÇİN MARKALAŞMAK ŞART”

MHP MUĞLA MİLLETVEKİLİ MEHMET ERDOĞAN MİTSO’DA  “ÜRÜNLERİMİZİN DEĞERİNİ BULMASI İÇİN MARKALAŞMAK ŞART”
26.09.2017 15:18

Milas’a gelen MHP Muğla Milletvekili Mehmet Erdoğan, Milas Ticaret ve Sanayi Odası’nı ziyaret etti. Bir süre önce MİTSO’dan istemiş olduğu yöremizdeki kültür balığı işkolu ve sorunlarıyla ilgili raporun eline ulaştığını ve çok yararlandığını belirten Mehmet Erdoğan rapor için teşekkür etti. Ziyaretinde yöre ürünlerinin gerçek değerini bulabilmesi için markalaşmanın önemine de değinen Mehmet Erdoğan markalaşmanın artması gerektiğini söyledi.

MHP Muğla Milletvekili Mehmet Erdoğan Milas’ı ziyaret etti. İlçede çeşitli görüşmeler yapan Mehmet Erdoğan, partisinin ilçe yöneticileriyle birlikte MİTSO’yu da ziyaret etti. Bir süre önce MİTSO’dan istediği Milas yöresindeki kültür balıkçılığıyla ilgili raporun eline ulaştığını belirten Mehmet Erdoğan, MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer’e teşekkür etti. Milas’ın çok değerli ürünlere sahip olduğunu anlatan Mehmet Erdoğan “Ancak bu ürünlerin pazarda gerçek değerini bulabilmesi için mutlaka markalaşması gerekir. Markalaşmadan pazardan pay almak artık mümkün değil. Markalaşma olmadan ürettiğiniz ürünler ya elinizde kalır, ya da yok pahasına toptancılara satılır” dedi.

MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer de MHP Muğla Milletvekili Mehmet Erdoğan’ın ziyaretinden duyduğu memnuniyeti ifade ederek “Biz de markalaşmaya çok önem veriyoruz. Son birkaç yılda özellikle zeytinyağında markalaşmada çok önemli mesafe kaydettik. Bugün Milas’ta zeytinyağında marka sayısı 40’ı aştı. Fiyatı da yükseldi, pazarda hak ettiği değeri bulmaya başladı. Özellikle coğrafi işaret aldıktan sonra zeytinyağımız pazarda çok ilgi görmeye başladı. Fiyatları da önemli ölçüde yükseldi.. Üreticimiz de artık işin farkına varmaya başladı” dedi.

MİTSO Meclis Başkanı Mustafa Yüksel de, MHP Muğla Milletvekili Mehmet Erdoğan’a zeytinyağı prinasının işlenmesi ve değerlendirilmesi konusunda açıklamalarda bulundu.