MİLAS 6. GIDA, TARIM VE HAYVANCILIK FUARI’NA 43 TANESİ MİLASLI OLMAK ÜZERE 168 FİRMA KATILACAK

19.02.2015 15:23

Aralarında Milas Ticaret ve Sanayi Odası’nın da bulunduğu 20 kuruluşun desteği, 5 firmanın sponsorluğu ve Expolink Fuarcılık kuruluşunun organizasyonu ile bu yıl 5 – 8  Mart tarihlerinde Milas’ta yapılacak 6. Güney Ege Gıda, Tarım ve Hayvancılık Fuarı’na bu yıl 168 firma katılarak stant açacak.  Antalya, Sinop, Tekirdağ, Edirne, Konya, Aydın, Manisa, Bursa, Balıkesir, Eskişehir gibi illerden gelerek gelecek firmaların yanı sıra bu yıl fuarda 43 Milaslı firma yer alacak.

en iyi zeytinyağı, en iyi peynir yapımı ve buzağı yarışmaları düzenlenecek. Fuarda “gıda hijyeni” konulu bir de panel yapılacak.

Yasa gereğince TOBB’nin denetiminde yapılacak fuar, önceki yıllarda olduğu gibi yine Milas’ta Tariş’in pamuk depolarında  açılacak.

Expolink Fuarcılık Kuruluşu Projeler Sorumlusu Yavuz Hakbilir,  geçen yıl 160 firmanın stant açtığı fuarı 97 bin 300 ziyaretçinin gezdiğini belirterek bu yıl firma sayısının 128’e yükseldiğini ve fuarı 120 bin dolayında ziyaretçinin gezmesi beklediklerini söyledi.

Fuarın düzenlemesine öncülük eden kuruluşlardan Milas Ticaret ve Sanayi Odası’nın Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer bu yıl fuarda yerli firma sayısının da arttığını belirterek “Üyelerimize yaptığımız çağrıya olumlu yanıt aldık. Bu yıl fuarda stant açacak firmalardan 43’ü Milaslı firmalar olacak” dedi. MİTSO’nun ilk fuardan bu yana fuar organizasyonunda aktif görev üstlendiğini, bu yıl da fuarın en iyi şekilde geçmesi için çaba gösterdiklerini anlatan MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer “Fuarda stant açacak Milaslı firmalara, üyelerimize teşekkür ediyorum. Türkiye’nin dört bir yanından gelen firmaların arasında Milaslılar da kendi ürünlerini tanıtacaklar. Geçen yıllarda edindiğimiz izlenime göre, fuarı ziyaret etmek için sadece Milaslılar, Muğlalılar gelmiyorlar. Uzak illerden gelen konuklarımız da oluyor. Onlara Milas ürünlerini göstereceğiz, Milas ürünlerini tanıtacağız” diye konuştu.