MİLAS 9. TARIM FUARI’NI 98 BİN KİŞİ GEZDİ

16.03.2018 13:14

*Bu yıl 08 / 11 Mart 2018 tarihlerinde 9’uncusu düzenlenen Güney Ege Uluslararası Gıda, Tarım ve Hayvancılık Fuarı’nda 241 firma stant açarken fuarı 98 bin ziyaretçinin gediği belirlendi.
*İl kez bir Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı tarafından açılışı yapılan fuarın en önemli kazancı ise Bakan Ahmet Eşref Fakıbaba’nın yeni Milas fuar alanı ve kongre merkezi için onay sözü vermesi oldu.
*Fuar açılışına Türkiye Ziraat Odaları Birliği Başkanı Şemsi Bayraktar da ilk kez katıldı. Fuar açılışı için Muğla Milletvekillerinden Nihat Öztürk (Akparti), Nurettin Demir (CHP), Mehmet Erdoğan (MHP) ile Muğla Valisi Esengül Civelek de Milas’a gelerek fuar açılışına katıldılar.

İlk kez Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı tarafından açılışı yapılan Güney Ege 9. Uluslararası Gıda, Tarım ve Hayvancılık Fuarı, 08 / 11 Mart tarihleri arasında Milas’ın Balçık mevkiindeki TARİŞ’in pamuk çırçır tesislerinde başarıyla yapıldı. Kapalı alanı bu yıl 3 bin metrekare arttırılarak bazı düzenlemeler ve iyileştirmeler yapılan fuar alanında 241 firma stant açarken fuarı 98 bin ziyaretçi gezdi. Fuarda, özellikle traktör ve tarım makinelerinin satışı firmaların yüzünü güldürdü. Fuardan memnuniyetlerini dile getiren katılımcı firmalar, gelecek yılki fuara gelmek için fuarın organizatör firmasıyla şimdiden anlaşmalar yaptılar.
08 Mart’ta Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba tarafından açılışı yapılan Gıda,Tarım ve Hayvancılık Fuarı’nın en büyük kazancı, Bakan Fakıbaba’nın yeni fuar alanı için onay sözü vermiş olması oldu. Açılış konuşmalarında başta Muğla Milletvekili Nurettin Demir ve fuarın organizatör firması yöneticisi Zeki Erdoğan olmak üzere konuşmacıların dile getirdiği yeni fuar alanı ihtiyacı için Bakan Fakıbaba onay müjdesini verdi. Fakıbaba; “Zeki Bey, fuar alanı, dedi. 20 dönüm bir arazi var. Siz imzalarsanız olacak, dedi. İmzaladım gitti. Dosyayı getirin hemen imzalayayım” diye konuştu.
Öte yandan fuarın bitiminden fuar hakkında bir değerlendirme yapan Expolink Fuarcılık Organizasyon ve Tanıtım Ltd. Şti. Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Erdoğan bu yıl fuarın 241 firmanın stant açtığını ve 98 bin ziyaretçi geldiğini bildirdi. Zeki Erdoğan “Bu sene, geçen seneki kapalı alana 3 bin metrekare ilave edildi. Bununla birlikte yeteri kadar alanımız olmadığı için birçok firmanın talebini geri çevirmek zorunda kaldık. Fuara katılan firma sayısı her yıl artış gösteriyor. Geçen yıl 214 olan firma sayısı bu yıl 241’e yükseldi. Bu rakam, 9 yılın en üst seviyesi oldu. Fuarı gezen ziyaretçi sayısı, geçen yıla göre 2 bin artış gösterdi ve 98 bin olarak kayda geçti” diye konuştu.
YENİ FUAR ALANI GÜNDEMDE
Uzun süredir yeni fuar alanı için üzerinde durulmakta olan Milas – Bodrum karayolu kenarındaki Süt Birliği binasının önündeki arazi konusundaki çekinceler, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba’nın fuarın açılışında yaptığı konuşmada “Getirin, imzalayayım” sözü üzerine ortadan kalkarken yeni fuar alanı için iyimser bir havanın oluşmasına neden oldu. Bakan aynı sözleri fuarın açılış töreninden sonra gittiği Milas Ziraat Odası ile MİTSO’da da yineledi.
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba’nın fuar alanı için onay sözü vermesinin ardından, bir bölümü Milas Belediyesine ait olan ve bir bölümü ise mera konumunda bulunan arazinin yeni fuar alanı ve kongre merkezi olarak yapılması için gerekli tahsisler yapılarak çalışma başlatılacak. Mera alanıyla ilgili Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığından gerekli tahsis onayının alınmasından sonra Milas’ta kurumlar arası ortaklık şeklinde fuar alanı ve kongre merkezinin yapılması düşünülüyor.
MİTSO : YENİ FUAR ALANI İÇİN GÖREVE HAZIRIZ
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba’nın arazi için onay sözü vermesi üzerine MİTSO’dan da göreve hazırız mesajı geldi.
MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer, yeni ve modern bir fuar alanının artık Milas için bir ihtiyaç haline geldiğini belirterek “Son fuarımızda rekor sayıda, 241 firmanın stant açmış olması ve 98 bin ziyaretçinin fuarı gezmiş olması, birkaç hafta sonra Milas’ta Güney Ege 2. Yapı Dekorasyon ve Peyzaj Fuarı”nın açılacak olması Milas’ta yeni bir fuar alanın bir ihtiyaç haline geldiğini ortaya koyuyor. Bu konuda yapılacak ilk iş, Milas Belediyesine ait arazinin tahsisinin yapılması ve mera bölümüyle ilgili Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığından onay alınması. Eğer bu tahsisler ve onay alınırsa, fuar alanını başta Milas Belediyesi ve MİTSO olmak üzere diğer kurumların katılımıyla oluşturulacak ortaklıkla yapılması için biz göreve hazırız. MİTSO olarak zaten bu konuda ABİGEM’den ve GEKA’dan hibe desteği sağlamak için girişimlerimiz sürüyor. Eğer hibe desteği de alabilirsek en kısa sürede Milas’a modern bir fuar alanı kazandırabiliriz” dedi.