MİLAS MESLEK ODALARINDAN TERÖRE ORTAK TAVIR:TERÖRÜ VE BÖLÜCÜ TERÖR ÖRGÜTÜNÜ LANETLİYOR, HALKIMIZI KIŞKIRTMALARA KARŞI SAĞDUYULU VE SABIRLI OLMAYA ÇAĞIRIYORUZ.

09.09.2015 15:09

Milas’taki meslek odaları bir araya gelerek son günlerde giderek tırmanış gösteren terör olaylarını kınayan ortak bir açıklama yaptılar. Ortak açıklamada “Terörü ve bölücü terör örgütünü lanetliyoruz, halkımızı kışkırtmalara karşı sağduyulu ve sabırlı olmaya çağırıyoruz” denildi. Açıklamada bugün yaşanmakta olan olumsuzluklara rağmen 1000 yıllık Anadolu kardeşliğinin Türkiye üzerine kurulan tüm tuzakları bozacak güçte olduğu belirtildi. Milas odalarının ortak açıklamasında bölücü terör örgütünü ve yandaşlarını sevindirmemek için sağduyuyu elden bırakmadan her zaman Atatürk’ün “Yurtta barış, dünyada barış” sözünün savunulması istendi.

Milas Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer, Milas Ziraat Odası Başkanı İsmail Atıcı, Milas Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Celal Devrim, Milas Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Nurol Paskal, Milas Gıda Maddeleri Yapanlar ve Satanlar Odası Başkanı Mustafa Sezgin, Milas Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanı Özay Sabancı’nın imzasıyla yapılan ortak basın açıklaması şöyle:

“TERÖRÜ VE BÖLÜCÜ TERÖR ÖRGÜTÜNÜ LANETLİYORUZ. HALKIMIZI

KIŞKIRTMALARA KARŞI SAĞDUYULU VE SABIRLI OLMAYA ÇAĞIRIYORUZ

Milas Meslek Odaları olarak;

7 Haziran seçimlerinden sonraki süreçte giderek artış gösteren ve önceki gün Dağlıca’da 16 askerimizin, dün de Iğdır’da 14 polisimizin kalleş pusularda şehit olmaları acımızı ve bu gelişmelere olan tepkimizi en üst seviyeye çıkarmış durumdadır.

Uluslararası emperyalist güçlerin güdümündeki taşeron terör örgütünün adına “barış süreci” denilen dönemi, nihai bir savaşa hazırlık için yığınaklar, bombalı tuzaklar, ağır silahlarla donatılmış uçaksavar mevzileri oluşturmak için değerlendirdiği artık gün gibi  ortaya çıkmıştır. Bu durum, terör örgütünün niyetinin hiçbir zaman barış ve ülkenin birliği olmadığını açıkça ortaya koymaktadır.

Adına barış süreci denilen dönemde, terör örgütü, yandaşları ve sempatizanları tarafından dillerden düşürülmeyen “barış” sözcüğünün ne kadar havada kaldığı ortadadır.

Sözde “barış süreci”nde bölücü terör örgütünün askeri yığınak yapmasını, savaşa hazırlanmasını görmemiş, bilmemiş, izlememiş ve engellememiş olmak büyük bir zaaf oluşturmuştur.

Tüm bu olumsuzluklara rağmen; bin yıllık Anadolu kardeşliği Türkiye’miz üzerine kurulan tüm tuzakları bozacak güçtedir.

Türk – Kürt – Çerkez – Laz – Arap – Boşnak – Arnavut – Rum demeden yeniden Türkiye Cumhuriyeti’nin birliğini kurmak zorundayız.

Bizi bize düşürecek provokasyonlara düşmeden ülkemizin ve milletimizin birliğini savunmalıyız.

Bölücü terör örgütünü ve dış destekçilerini sevindirmemek için sağduyuyu elden bırakmadan her zaman yüce Atatürk’ün yol gösteren sözü “Yurtta Barış, Dünyada Barış“ı savunmalıyız.