Milas OSB Yönetimi Ankara’dan mutlu döndü. MİLAS OSB’DE İŞLER YOLUNDA

Milas OSB Yönetimi Ankara’dan mutlu döndü.  MİLAS OSB’DE İŞLER YOLUNDA
29.08.2017 16:53

*Milas OSB Yönetimi, Ankara’da OSB arazisinin imar planı değişikliğini kesinleştirdi. Böylece OSB’nin 414 dönümlük sanayi parseli arazisi 110 dönümlük bir artışla 524 dönüme çıktı.

*OSB’nin imar planının kesinleşmesiyle birlikte elektrik altyapı projesi 15 gün içinde yapılan imar planına uygun hale getirilecek ve elektrik altyapı proje firması da 15 gün içinde altyapı keşif özetlerini hazırlayarak ihaleye hazır hale getirecek.

Altyapı yapımı sürmekte olan Milas Organize Sanayi Bölgesi’nin yönetimi imar planı revizyonu ve elektrik altyapı ihalesiyle ilgili bazı işlemleri yerine getirmek üzere gittiği Ankara’dan mutlu döndü. Ankara’da ilgili bakanlıklarda yapılan görüşmeler olumlu şekilde sonuçlandı. Böylece Milas OSB arazisinin imar planı değişikliği kesinleşirken sanayi arazisi miktarında 110 dönümlük bir artış meydana geldi. Milas OSB’nin elektrik altyapı ihalesi için de son aşamaya gelindi.

Milas OSB Yönetimi, ilgili bakanlıklardaki işlemleri yerine getirmek üzere gittiği Ankara’ya gitmişti. OSB Yönetim Kurulu Başkanı Kaymakam Eren Arslan, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer,Yönetim Kurulu Üyesi Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, OSB Müdürü Haluk Onaran ve OSB teknik elemanı İbrahim Dal’dan oluşan OSB heyeti; OSB’nin imar planı revizyonu ile ilgili işlemleri yerine getirmek üzere Ankara’da önce T.C. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığına gittiler. Burada, OSB’nin imar planının arazi durumundan uydurulmasından kaynaklanan zorunlu imar planı değişikliğinin kabulünün ardından plan değişikliği kesinleştirildi. İmar Planı revizyonunun kesinleştirilmesiyle birlikte Milas OSB’de sanayi parsellerinin toplam alanı 110 dönüm artmış oldu. Böylece Milas OSB’de sanayi parseli alanı 414 dönümden 524 dönüme çıktı.

Milas OSB yönetimi, T.C. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nda Milas OSB’nin imar planı değişikliğinin kesinleştirilmesinin ardından altyapı projelerinin değişikliğe uygun hale getirilmesi için proje firmasıyla bir görüşme yaptı. Görüşmede, imar planında yapılan değişikliğe uygun olarak parsel altyapılarında oluşacak değişikliklerin altyapı projesine işlenmesi istendi. Yapılan görüşmede değişikliklerin 15 gün içinde yerine getirilmesi talep edildi. OSB Yönetiminin talebi, proje firması tarafından kabul edildi. Buna göre, altyapı projeleri 15 gün içinde, kesinleşmiş olan imar planına uygun hale getirilecek.

Milas OSB yönetiminin Ankara’daki üçüncü durağı, OSB arazisinin elektrik altyapı işinin müellif firması oldu. Firma yetkilileriyle yapılan görüşmede, elektrik projesinde imar planı değişikliğine paralel olarak projede yapılacak düzeltmeleri ve projenin ihaleye çıkması için hazırlanacak keşif özetlerini bir an önce hazırlayarak işi hızlandırması istendi. Firma yetkilileri de bu işlemlerin 15 gün içinde sonuçlandırmayı kabul ettiler.

Milas OSB’nin elektrik altyapı projelerinin imar planına uygun hale getirilerek elektrik altyapısıyla ilgili keşif özetlerinin düzenlenmesiyle birlikte elektrik altyapı yapımı işinin bir ay içinde ihaleye çıkarılması bekleniyor.