MİLAS’A MİNYATÜR KENT KURMA ÖNERİSİ

27.02.2018 16:12

Milas Ticaret ve Sanayi Odası’na İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile birlikte Milas’ın tarihi alanlarının minyatürlerinin olacağı bir minyatür kent kurma önerisi geldi. Öneriyi ilginç bulduklarını belirten MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer, uygun arazi bulunması durumunda minyatür kentin yap – işlet – devret yöntemiyle yapılmasının uygun olacağını bildirdi.

Milas İlçe Milli Eğitim Müdürü İsa Bal, Milli Eğitim Müdürlüğü personeli Bilal Özbaş ve Berk Kaya ile birlikte, Milas Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer‘i ziyaret ettiler. Özer’i Maket Şehir Mimari Maket Atölyesi sahibi Veysel Kerim Temizel ile tanıştıran Milli Eğitim Müdürü İsa Bal, Veysel Kerim Temizel’in Boğaziçi mahallesi bölgesinde bir hazine arazisi üzerine Milas’ın tarihi yerlerinin maketlerinin olduğu bir minyatür kent kurmak istediğini anlatarak MİTSO’dan destek istedi.

MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer, projeyi beğendiğini belirterek “Bizim için en geçerli yöntem, bizim Milas olarak arsayı bulmamız ve bu iş için tahsisini sağlamamız. Tahsisi sağlanan arazi üzerine yap – işlet – devret yöntemiyle Milas’ın tarihi alanlarının minyatürün yapılması. Bunun için biz başta Kaymakamlık ve Belediye olarak bu arsa tahsisi için bir ön görüşme yapalım” diye konuştu.

Maket Şehir Mimari Market Atölyesi sahibi Veysel Kerim Temizel, Milas’ın minyatür kentinin kurulması için yaklaşık 30 – 40 dönümlük bir alana ihtiyaç duyulduğunu belirterek bu alanda ziyaretçilerin alışveriş yapabilecekleri mekanların olması gerektiğini de ifade etti. Daha önce bu öneriyi Bodrum’a da yaptığını anlatan Veysel Kerim Temizel, “Bodrum, projeyi çok beğendi. Fakat uygun arazi bulamadılar. Bu nedenle ben de Milas’ta yapmayı önerdim. Uygun şartlar oluşursa benim için de yap – işlet – devret yöntemi uygundur” diye konuştu.

Milas’ın tarihi eserlerinin olduğu bir minyatür kent kurulması önerisinin Kaymakamlık, Belediye ve MİTSO ile birlikte değerlendirilmesi ve uygun bulunması durumunda bu iş için uygun arazi araştırılması kararlaştırıldı.