MİLAS’TA ARALIK AYINDA ZEYTİN HASAT ŞENLİĞİ VAR

26.06.2014 10:24

*Milas Kaymakamlığında yapılan toplantıda Aralık ayında bir zeytin hasat şenliği yapılması kararlaştırıldı.

*Muğla Valisi Mustafa Hakan Güvençer’in de kısa süreliğine ziyaret ettiği komisyon toplantısında zeytin hasat şenliği hazırlıklarını yürütmek üzere bir alt komisyon seçildi.

Milas zeytin ve zeytinyağının tanıtımı için girişimler sürdürülüyor. MİTSO’nun Milas zeytin ve zeytinyağlarının coğrafi işaret kapsamında tescillenmesi girişimleri sürerken tanıtım için de adımlar atılıyor. Milas Kaymakamlığında yapılan ve çeşitli kurumlardan temsicilerle bazı kişilerin katıldığı toplantıda Aralık ayında Milas’ta bir zeytin hasat şenliği yapılması kararlaştırıldı.

Milas zeytin ve zeytinyağının tanıtımı için çalışmalar sürüyor. Milas Ticaret ve Sanayi Odası’nın girişimi ve Milas Kaymakamlığı, Milas Ziraat Odası, İlçe Tarım Müdürlüğü ve TARİŞ’in katılımıyla 26 Kasım 2013 tarihinde yapılan Milas Zeytincilik Çalıştayında Milas zeytinciliğinin tanıtılması amacıyla bir festival düzenlenmesi kararlaştırılmıştı. Festival hazırlıklarını değerlendirmek amacıyla Milas Kaymakamlığında bir toplantı düzenlendi. Milas Kaymakamı Fuat Gürel’inbaşkanlığında yapılan toplantıya, Milas Belediye Başkan Yardımcısı Faik Karagöz, MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer, MİTSO’dan Basın Danışmanı Olcay Akdeniz ve Projeler Sorumlusu Gülay Aytaç, Ziraat Odası Başkanı İsmail Atıcı, Milas Sıtkı Koçman Meslek Yüksekokulu’ndan Yard. Doç. Dr. Figen Çukur, Öğretim Görevlisi Mehmet Günlük, TARİŞ S. S. 153 No’lu Zeytinyağı Kooperatif Başkanı Kamil Gül ve Kooperatif Müdürü Emin Öngel, İlçe Tarım Müdürü Oktay Çevik, Ziraat Yüksek Mühendisi Erizan Yılmaz, Ziraat Mühendisi Nejmettin Kaya, Ziraat Teknikeri Hüseyin Bayır, Milas-Bodrum Turizm Danışma Bürosu Kültür Merkezi Kurum Amiri Gülen Kork, Milaslı zeytin ve zeytinyağı üreticilerinden Ali Osman Menteşe ve Cemil Zeybek katıldılar.

Toplantıda, Milas zeytinciliğinin tanıtımı amacıyla, yörede zeytin hasadının başladığı Aralık ayında bir şenlik düzenlenmesi kararlaştırıldı. Şenlik hazırlıklarını yürütmek üzere bir alt komisyon seçildi. Zeytin hasat şenliğine davet edilecek kişilerle ilgili çeşitli görüşler ileri sürülürken kısıtlı bütçeyle en iyi temsilin gerçekleşmesi için çalışılması gerektiği vurgulandı.

Toplantı sırasında Milas Kaymakamı Fuat Gürel’i ziyaret amacıyla Milas’a gelen Muğla Valisi Mustafa Hakan Güvençer, kısa bir süreliğine toplantıya katıldı ve komisyona başarılar diledi.

zeytincilik festivali 2. toplantısı1