MİTSO 2009 Satranç Turnuvası başladı

06.08.2013 17:25

Milas Satranç İlçe Temsilciliği, Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü, Milas Ticaret ve Sanayi Odası işbirliğiyle düzenlenen “MİTSO 2009 / 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Satranç Turnuvası” dün yapılan eşleşmelerin ardından başladı.

Turnuva öncesinde gerçekleştirilen bilgilendirme toplantısında katılımcılara bilgi aktaran Muğla Satranç İl Temsilcisi Tuğrul Okar, “Turnuvamızda Türkiye Satranç Federasyonu satranç yarışmaları prosedürü hükümleri geçerli olacak. Bugün oynanacak olan müsabakalarla başlayan turnuva Salı ve Çarşamba günü de devam edecek. Turnuvalarımız; 10 yaş altı, 12 yaş altı, 16 yaş altı ve büyükler olmak üzere dört kategoride yapılıyor. Turnuvada ilk üç dereceye giren sporcularımıza kupa, 4-5-6-7-8-9 ve 10’uncu olanlara madalya ve tüm yarışmacılara ayrıca katılım belgesi verilecek” dedi.

MİTSO 2009 / 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı Satranç Turnuvası’nın ilk gün karşılaşmalarına Milas Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Enver Tuna ve Yönetim Kurulu Üyeleri de katıldı. Turnuvaya katılacak olanlara yönelik bir konuşma yapan Başkan Enver TUNA, “Gelenekselleşen turnuvamızı bu yıl biraz geç organize ettik. Bunun da nedeni odamız seçimlerinin bu yıl içerisinde yapılmasıydı. Ayrıca federasyonun yapmış olduğu başka turnuvaların tarihleriyle de çakışma oldu. Eksikliklerimiz için şimdiden özür diliyorum. Turnuvamızın sonunda 20 Mayıs Çarşamba günü Milas Belediye Evlendirme Salonu’nda Dokuz Eylül Üniversitesi Çok Sesli Korusu Müzik Dinletisi eşliğinde ödül töreni gerçekleştireceğiz. Herkesi gecemize bekliyoruz. Turnuvaya katılan herkese başarılar diliyorum” dedi.

MİTSO Başkanı Enver TUNA’nın yapmış olduğu konuşmanın ardından turnuvaya katılanların eşleşmeleri yapıldı. Enver TUNA’nın ilk satranç hamlesiyle turnuva başladı.