MİTSO’ 2017 yılında 5’inci uygulamalı girişimcilik eğitimini başlattı. UMUTLARI HİBE DESTEĞİ ALIP KENDİ İŞYERLERİNİ KURMAK! *MİTSO’nun KOSGEB işbirliğinde düzenlediği uygulamalı girişimcilik eğitimi için başvuruda bulunan 61 kişiden sınavla belirlenen 30 kişi eğitime başladı.

MİTSO’ 2017 yılında 5’inci uygulamalı girişimcilik eğitimini başlattı.  UMUTLARI HİBE DESTEĞİ ALIP KENDİ İŞYERLERİNİ KURMAK!  *MİTSO’nun KOSGEB işbirliğinde düzenlediği uygulamalı girişimcilik eğitimi için başvuruda bulunan 61 kişiden sınavla belirlenen 30 kişi eğitime başladı.
11.05.2017 09:02

Milas Ticaret ve Sanayi Odası’nın Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) Muğla Müdürlüğü işbirliğinde yeni bir “uygulamalı girişimcilik eğitimi” daha başlattı. Eğitime katılmak için başvuruda bulunan 61 kişi arasından eğitime katılacak 30 kişi sınavla belirlendi. .

Ocak ayından bu yana dört uygulamalı girişimcilik eğitimi düzenleyerek 109 kişiye eğitim veren MİTSO, Mayıs ayında yeni bir uygulamalı girişimcilik eğitimi daha başlattı. Günde 8’er saat olmak üzere toplam 32 saat sürecek olan eğitimi KOSGEB’in uzman eğitimcilerinden Psikolog, Eğitmen, Eğitim Değerlendirme Uzmanı Besim Ogelman tarafından veriliyor.

MİTSO’nun KOSGEB işbirliğinde düzenlediği uygulamalı girişimcilik eğitimlerinde; girişimcilik ve özelliklerinin sınanması, iş fikri geliştirme ve yaratıcılık egzersizleri, iş planı kavramı ve öğeleri, iş planı öğelerinin pekiştirilmesine yönelik atölye çalışmaları, iş planının yazılması ve sunumunda dikkat edilecek hususlar anlatılıyor.

KOSGEB / MİTSO işbirliğinde düzenlenen eğitimi başarıyla tamamlayan girişimci adayları kendi işyerlerini açtıktan sonra KOSGEB’den 50 bin liraya kadar hibe desteği, 100 bin liraya kadar da kredi alabilecekler. Hibe olarak verilecek destekle, işyerinin kirası ödenebilecek, personel gideri karşılanabilecek veya fatura karşılığında belgelenmek koşuluyla işyerinde kullanılan döşeme veya demirbaşların giderleri ödenebilecek.

MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer, KOSGEB’in girişimci adaylarına sağladığı 50 bin liraya kadar hibe ve 100 bin liraya kadar kredi olanağından yararlanmak üzere eğitimlere katılmak isteyenlerin sayısının giderek arttığını belirterek “Girişimci adaylarının hibe desteğinden yararlanabilmesi için mutlaka uygulamalı girişimcilik eğitimi alması gerekiyor. Bu nedenle biz de MİTSO olarak sık sık uygulamalı girişimcilik eğitimi düzenliyoruz. 2017 yılı içinde 5’inci eğitimi başlatmış bulunuyoruz. Katılanlara bundan sonraki iş yaşamlarında başarılar diliyorum” diye konuştu.