MİTSO Ankara’da Muğla Milletvekilleri Özyer ve Öztürk ile görüştü: “MİLAS’A DOĞALGAZ VE FUAR ALANI İSTİYORUZ

MİTSO Ankara’da Muğla Milletvekilleri Özyer ve Öztürk ile görüştü:   “MİLAS’A DOĞALGAZ VE FUAR ALANI İSTİYORUZ
26.04.2018 16:20

TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu’nu ziyaret için Ankara’ya giden Milas Ticaret ve Sanayi Odası Yönetimi, Muğla Milletvekilleri Hasan Özyer ve Nihat Öztürk’ü de ziyaret ettiler. Ak Parti Muğla Milletvekilleri Özyer ve Öztürk‘e Milas için beklentilerini ileten MİTSO Yönetimi “Milas’a doğalgaz getirilmesini ve modern bir fuar alanı yapılmasını istiyoruz” dediler.

Oda seçimlerinin ardından Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu‘nu ziyaret için günübirliğine Ankara’ya giden MİTSO Yönetimi, Ak Parti Muğla Milletvekilleri Hasan Özyer ile Nihat Öztürk‘i de ziyaret ettiler. MİTSO Meclis Başkanı Mustafa Yüksel ve Oda Meclisi üyeleri ile Reşit Özer başkanlığındaki Yönetim Kurulu üyeleri Muğla Milletvekilleri Özyer ve Öztürk’e Milas için beklentilerini ve taleplerini anlattılar. MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer, Milas OSB’de altyapının bitmek üzere olduğunu belirterek “Kısa sürede OSB’de arsaları hak sahiplerine vereceğiz. İki yıl içinde de fabrikalar yapılacak. Bu nedenle Milas OSB’ye doğalgazın getirilmesini istiyoruz” dedi.

Milas’ta çok başarılı bir şekilde Gıda, Tarım ve Hayvancılık Fuarı ile Yapı, Peyzaj ve Mobilya Fuarının yapılmakta olduğunu anlatan MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer, Milas’a en kısa sürede modern bir fuar alanı kazandırmak istiyoruz. Eğer Koru Mahallesindeki Süt Birliği’nin önündeki arazinin fuar alanı için tahsisini sağlayabilirsek en kısa sürede Milas’a modern bir fuar alanı kazandırabiliriz. Bu nedenle sizden destek bekliyoruz” diye konuştu.

Milas halılarının coğrafi işaret haklarının, özelleştirme sürecindeki Sümer Holding‘den MİTSO’ya bedelsiz olarak devrini istediklerini de anlatan Reşit Özer, “Bu konuda TOBB Başkanımız da Maliye Bakanı Sayın Naci Ağbal ile görüştü ve bizim de Sayın Bakan ile görüşmemizi sağladı. Sayın Bakan da coğrafi işaret haklarının MİTSO’ya bedelsiz olarak devri için Sümer Holding’e ve Özelleştirme İdaresi Başkanlığına talimat verdi. Bu konuda sizin de yardımcı olmanızı talep ediyoruz” dedi.

Muğla Ak Parti Milletvekilleri Hasan Özyer ile Nihat Öztürk, MİTSO’nun çalışmalarını yakından takip ettiklerini belirterek yeni dönemde de MİTSO’ya başarılar dilediler.