MİTSO, basın mensuplarıyla 9’uncu fuarın ilk gününü değerlendirdi 9’UNCU FUARIN EN SEVİNDİRİCİ YANI, BAKANIN YENİ FUAR ALANI İÇİN İMZA SÖZÜ VERMİŞ OLMASIDIR”

12.03.2018 08:06

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba’nın da katılımıyla açılışı yapılan Güney Ege 9. Uluslararası Gıda, Tarım ve Hayvancılık Fuarı’nın ilk gün değerlendirmesi, MİTSO tarafından düzenlenen akşam yemeğinde yapıldı. Basın mensuplarının davetli olduğu akşam yemeğinde konuşan MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer, bugün açılışı yapılan fuarın en sevindirici yanının ilk kez bir bakanın fuar açılışına gelmiş olması ve üstelik gelen bakanın yeni fuar alanı için gerekli imzayı atacağı sözünü vermiş olması, olduğunu söyledi.

MİTSO, ilk kez bir Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanının gelişiyle açılışı yapılan Milas 9. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Fuarı ve Bakan Ahmet Eşref Fakıbaba’nın vermiş olduğu yeni fuar alanına onay sözünün sıcağı sıcağına izlenimlerini değerlendirmek amacıyla basın mensuplarıyla akşam yemeği düzenledi. MİTSO’nun davetiyle oda lokalinde düzenlenen akşam yemeğine MİTSO Meclis Üyesi Mustafa Yüksel, Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mehmet Yiğit, Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Koray Türkoğlu, Yönetim Kurulu Üyeleri Soner Çamlıbelen, Hayati Çorbacı ve Ömer Eliş’in yanısıra, Fuarın organizatör firması Expolink Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Erdoğan ve firma yöneticilerinden Serdar Erdoğan ile basın mensupları katıldılar. MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer, açılışı yapılan 9’uncu fuar ve Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba’nın yeni fuar alanı için onay sözü hakkında tek tek gazetecilerin görüşlerini sordu.

Bakanın çok net bir şekilde yeni fuar alanı için gerekli onayları vereceğini söylediğini belirten basın mensupları MİTSO yönetiminden gerekli adımları atarak en kısa sürede fuar alanın yapılmasını talep ettiler.

MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer de, davete katılan basın mensuplarına teşekkür ederek “Biz zaten sayın Kaymakamımızın başkanlığında Milas Belediye Başkanlığı, MİTSO, Ziraat Odası ve diğer odalarla birlikte belli bir mesafe kaydettik. Önümüze hep, yeni fuar alanı yapmayı düşündüğümüz Koru köyündeki Süt Birliği’nin önündeki arazinin onay işi çıktı. Sayın Bakanımız, bugün çok açık ve net bir şekilde onay sözünü verdiler. Bundan sonra kurular arası işbirliği ile en kısa sürede yeni fuar alanını hazırlamak zorundayız” dedi. Reşit Özer, fuarın sadece Milas’a değil Bodrum’a da hitap etmesi gerektiğini ifade ederek “Eğer bu yeni fuar alanı konusunda Bodrum’u da yanımıza çekersek bir yıl içinde pek çok fuar düzenleme şansımız olabilir. Bu konuda bugün fuar açılışına gelen Bodrum Ticaret Odası Başkanı M. Serdar Kocadon ile de görüştüm; onlar da destek vermeye hazırlar. Eğer bu fuar alanını başarırsak, İstanbul’da düzenlenmekte olan Denizcilik Fuarlarının bile Milas’a kayması söz konusu olabilir” dedi.

MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer, MİTSO olarak fuar alanının yapımına hibe desteği sağlamak amacıyla ABİGEM ve GEKA ile de görüşme halinde olduklarını belirterek “Gerek ABİGEM’den, gerekse GEKA’dan hibe desteği almak için umutluyuz. En azından maliyetinin yarısını alabilirsek işimiz çok kolaylaşır. Bunun arayışı içindeyiz” dedi.