MİTSO, DÜNYANIN EN BÜYÜK 5 TURİZM FUARINDAN BİRİ OLAN EMİTT’TE MİLAS’I TANITIYOR

29.01.2016 15:00

Dünyanın en büyük beş turizm fuarı arasında yer alan Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı (EMITT), 20. kez kapılarını açtı. Fuarda Muğla Valiliği, Muğla ilçe kaymakamlıkları ve Ticaret ve Sanayi Odaları ile birlikte MİTSO da bir stant açarak Milas’ın tarihi, kültürel ve turistik değerlerini tanıtıyor. EMİTT Fuarı 28 – 31 Ocak tarihleri arasında açık kalacak.

Öte yandan  Muğla Valisi Amir Çiçek de  MİTSO’nun  standını ziyaret etti.
İstanbul Tüyap Fuar ve Kongre Merkezindeki EMİTT Fuarının açılışı TC. Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal, İstanbul Valisi Vasip Şahin, İstanbul Büyükşehir Belediyesi İstanbul Turizmden Sorumlu Başkan Vekili Tülin Ersöz, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Sayın Bülent Karakuş, Türkiye Otelciler Federasyonu Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Osman Ayık, Türk Turizm Yatırımcıları Derneği Sayın Fettah Tamince, ITE GroupPlc Bölge Direktörü Vincent Brain ve ITE Turkey Turizm & Seyahat & Moda Grup Direktörü Sayın Hacer Aydın tarafından yapıldı.

Bu yıl 70 bin metrekarelik 11 salonda, 4 bin 500 firmanın yer aldığı fuara 70’e yakın ülke katıldı. 31 Ocak Pazar akşamına kadar açık olacak EMITT, erken rezervasyon indirimleri, tatil çekilişleri, Türkiye’nin dâhil olduğu 70 ülkenin tatil destinasyonları tanıtımları ile seyahat tutkunları için öne çıkan bir buluşma noktası yaratıyor. Fuarda 100 binin üzerinde ziyaretçinin ağırlanması hedefleniyor.
Fuarın açılış töreninde TOBB Yönetim Kurulu Üyesi ve MUTSO Başkanı Bülent Karakuş da bir konuşma yaptı. Karakuş konuşmasında TOBB olarak turizm sektörüne ayrı bir önem verdiklerini ifade ederek, “Zira hem dünyada öne çıktığımız bir sektör, hem de en büyük rekabet avantajına sahip olduğumuz bir alan. Bunu sağlayanlarda işte burada bulunan yatırımcılarımız, işletmecilerimiz, tur operatörlerimiz, acentelerimiz, yani kısaca tüm müteşebbislerimiz. Başarılarından dolayı kendilerini özellikle tebrik ediyorum” dedi.

Konuşmasında Sektördeki sorunları gündeme getirmek ve kamu idaresiyle istişare içinde çözmek amacıyla TOBB Türkiye Turizm Sektör Meclisi’nin aktif bir şekilde faaliyet gösterdiğine değinen Bülent Karakuş, geçmişte turizmi geliştirmeye yönelik alınan KDV oranının düşürülmesi, ecrimisil konusunda kolaylık sağlanması, turizm sektörünün kredi garanti fonu desteği kapsamına girmesi gibi önemli kararların, turizm sektör meclisinin öncülük ettiği çalışmalar sonucunda hayata geçirildiğini söyledi.
MİTSO da, Muğla Valiliği, Muğla ilçe kaymakamlıkları ve Muğla Ticaret ve Sanayi Odalarıyla birlikte fuarda bir stant açarak Milas’ın tarihi ve kültürel değerlerini tanıttı. MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer, EMİTT Fuarının dünyanın en büyük 5 turizm fuarından birisi olduğunu belirterek “Böylesine dünya çapında büyük ve önemli bir fuarda biz de Milas’ın tarihi, kültürel ve turistik değerlerini tanıtıyoruz. Tanıtımda özellikle Uzunyuva’da bulunan ve arkeolojide 100 yılın buluşu olarak nitelendirilen Hekatomnos anıtmezarı ve lahdinin tanıtımına büyük önem veriyoruz” diye konuştu.

12644975_1010331489023972_8450042107231878568_n 6877_1010331342357320_8658675848197832086_n