MİTSO İKİNCİ UMUT EVİNE DESTEK OLACAK

30.09.2016 12:35

MİTSO İKİNCİ ÖZEL BİRELER İÇİN “UMUT EVİ”NE DE DESTEK OLACAK

Milas Ticaret ve Sanayi Odası’nın Eylül ayı olağan meclis toplantısında odanın Ağustos ayı kati mizanı oybirliği ile kabul edilirken MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer, Karadeveci Rehabilitasyon Merkezi’nde kalmakta olan bireylerin topluma uyumu amacıyla ikincisi açılacak olan “umut evi” için meclis üyelerinden destek istedi.

Milas Ticaret ve Sanayi Odası’nın Eylül ayı olağan meclis toplantısı yapıldı. Meclis Başkanı Mustafa Yüksel tarafından açılan oturumda, Muğla Bilim Sanayi Teknoloji İl Müdürü Ahmet Bayramer ve aynı kurumdan Sabri Çakmak, KOSGEB iL Müdürü Gökhan Akaydın, GEKA Muğla Yatırım Ofisi Temsilcisi Mehmet Yasin Kartal ve Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi’nden Doç. Dr. Ali Günlü Kamu – Üniversite – Sanayi İşbirliği ile Ar-Ge merkezleri ve Endüstri 4.0 projesi konusunda bilgilendirmede bulundular ve meclis üyelerinin teşvikler hakkında yönelttikleri soruları yanıtladılar.

Meclis gündemi gereği, MİTSO Genel Sekreteri Kazım Sarıoğlu tarafından okunan odanın Ağustos ayı kati mizanı, Meclis Başkanı Mustafa Yüksel tarafından oylamaya sunuldu. Oylamada, oturuma katılan üyelerin oybirliği ile Ağustos ayı kati mizanı 308 bin 585 TL olarak onaylandı.

Yine gündem gereği MİTSO lokalinde kullanılmakta olan bazı malzemenin kullanılamaz durumda olması nedeniyle demirbaş kayıtlarından düşülmesi de yine oybirliği ile kabul edildi.

Mecliste gündem dışı bir konuşma yapan MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer, son bir aylık çalışmalar hakkında açıklamalarda bulundu. Reşit Özer, Milas’ın tanıtımı için çok önemsedikleri Milas 3. Zeytin Hasat Şenliği’nin bu yıl 18 / 19 Kasım tarihlerinde yapılacağını belirterek hazırlıkların yoğun bir şekildi sürdüğünü ifade etti ve 9. Karia, Karialılar ve Mylasa Sempozyumu’nun da 2 / 3 Eylül tarihlerinde Türk, Fransız, Alman, İtalyan, Danimarkalı arkeologların katılımıyla büyük bir başarıyla gerçekleştirildiğini anlattı. Reşit Özer, T. C. Aile ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı M. Önol Karadeveci Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’nde kalmakta olan özel bireylerin topluma uyumu için daha önce MİTSO’nun veMİTSO meclis üyelerinin de desteği ile Beçin’deki TKİ lojmanlarında bir “umut evi” açıldığını belirterek açılacak ikinci “umut evi” için destek istedi. MİTSO meclis üyeleri de ikinci “umut evi” için gereken desteğin sağlanacağını ifade ettiler.

2-umut-evi-2