MİTSO – İŞKUR İŞBİRLİĞİNDE MEGİP ANLATILDI : İŞ GARANTİLİ EĞİTİMLERE KATILANLARA GÜNLÜK 35 LİRA HARÇLIK VERİLECEK

MİTSO  – İŞKUR İŞBİRLİĞİNDE MEGİP ANLATILDI : İŞ GARANTİLİ EĞİTİMLERE KATILANLARA GÜNLÜK 35 LİRA HARÇLIK VERİLECEK
11.10.2018 15:53

İşgücü piyasasının ihtiyaç duyduğu nitelikli işgücü sağlanmasına ilişkin olarak hazırlanan Mesleki Eğitim ve Beceri Geliştirme İşbirliği Protokolü (MEGİP)’in uygulanması hakkında bilgilendirme toplantısı MİTSO’da yapıldı. Toplantıda iş garantili olarak açılacak mesleki eğitimlere katılacaklara günlük 35 lira cep harçlığı verileceği ve eğitim süresi boyunca sağlık ve iş kazası sigortası da yaptırılacağı belirtildi. Toplantıda MİTSO – İŞKUR işbirliğinde geleneksel Milas el halısı için de kurs açılması da değerlendirildi.

İstihdam seferberliği kapsamında Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) arasında yapılan protokol uyarınca uygulamaya koyulan MEGİP hakkında MİTSO’da bilgilendirme toplantısı düzenlendi. Toplantıda İŞKUR Muğla Şubesi Müdürü Müzeyyen Yıldırım ile İŞKUR Milas Hizmet Merkezi Müdürü Levent Karataş; kısa adı “MEGİP” olan Mesleki Eğitim ve Beceri Geliştirme İşbirliği Protokolü hakkında bilgilendirmede bulundular. İŞKUR Muğla Şubesi Müdürü Müzeyyen Yıldırım; Bakanlık, İŞKUR ve TOBB arasındaki, kısa adı MEGİP olan Mesleki Eğitim ve Beceri Geliştirme İşbirliği Protokolü kapsamında işgücü piyasasının ihtiyaç duyduğu niteliklerde  işgücü temin edilmesine yardımcı olmak ve işverenlerin stajyer ihtiyaçlarının karşılanmasına yönelik olarak mesleki eğitimler düzenleneceğini anlattı. İşverenlerden gelecek işgücü talebi doğrultusunda açılacak eğitimlere katılacakların  en azından 1 yıldır kursu talep eden firmada çalışıyor olmaması gerektiğini belirten Müzeyyen Yıldırım eğitimlere katılacaklara İŞKUR’un günde 35 TL cep harçlığı vereceğini ve ayrıca genel sağlık sigortası, meslek hastalığı sağlık sigortası ve iş kazası sigortası da yaptırılacağını anlattı. Eğitimlerin en az 12 kişinin başvurmasıyla yapılabileceğini ifade eden Müzeyyen Yıldırım, eğitimlerin aynı zamanda işe almayı düşündüğü kişileri önceden tanıma ve mesleki gelişimlerini gözlemleyebilmeleri bakımından da avantaj sağladığını anlattı. Eğitimlere 15 yasından büyük her bireyin katılabileceğini ancak emeklilerin katılamayacağını ifade eden Müzeyyen Yıldırım eğitimlere katılmış personel çalıştıran işverenlerin istihdam teşviklerinden de yararlanabileceğini bildirdi.

İŞKUR’un MİTSO’da yapılan MEGİP bilgilendirme toplantısına MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcıları Mehmet Yiğit ve Hasan Tiryakioğlu ile Yönetim Kurulu Üyesi Soner Çamlıbelen ve Oda Genel Sekreteri Kazım Sarıoğlu ile İŞKUR kapsamında nitelikli işgücü çalıştırma uygulanmasından yararlanmak isteyen bazı işyeri sahipleri katıldılar.

MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer, İŞKUR ile işbirliği yaparak geleneksel Milas el halısı dokuma kursu açmak istediklerini ifade etti. Böyle bir kursun açılmasının kendileri için de önemli olduğunu ifade eden Müzeyyen Yıldırım bu kursa destek verebileceklerini söyledi.