MİTSO – KOSGEB İŞBİRLİĞİNDE UYGULAMALI GİRİŞİMCİLİK EĞİTİMİ BAŞLIYOR

20.04.2015 17:54

MİTSO – KOSGEB İŞBİRLİĞİNDE

UYGULAMALI GİRİŞİMCİLİK EĞİTİMİ BAŞLIYOR

Milas Ticaret ve Sanayi Odası, KOSGEB işbirliğinde “uygulamalı girişimcilik eğitimi” başlatıyor. 12 Mayıs / 23 Mayıs tarihleri arasında 9 günde, 4 konu başlığında toplam 70 saatte yapılacak “uygulamalı girişimcilik eğitimi”ne katılmak isteyenlerin en kısa sürüde  MİTSO’ya başvurarak kayıtlarını yaptırmaları gerekiyor.

MİTSO’da düzenlenecek “uygulamalı girişimcilik eğitimi” şu konu başlıklarında verilecek:

1 – Girişimcilik ve özelliklerinin sınanması, iş fikri geliştirme ve yaratıcılık egzersizleri (8 saat)

2 – İş planı kavramı ve öğeleri (10 saat)

3 – İş planı öğelerinin pekiştirilmesine yönelik atölye çalışmaları (24 saat)

4 – İş planının yazılması ve sunumunda dikkat edilecek hususlar (20 saat)

MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer, “uygulamalı girişimcilik eğitimi”nin MİTSO – KOSGEB işbirliğinde düzenlendiğini belirterek “Milas’ımız, zeytini, zeytinyağı, balı, balığı, halısı, feldspatı, tarım ve hayvancılık üretimi ile önemli bir üretim potansiyeline sahip. İlçemiz bu değerlerini ticarete, ihracata ve turizme dönüştürerek ülke ekonomisine önemli katkılarda bulunuyor. Biz Milaslı girişimcilerin daha üretken, daha verimli atılımlar yapmasını istiyoruz. Bu nedenle KOSGEB işbirliğinde bir uygulamalı girişimcilik eğitimi başlatıyoruz. Bu eğitime özellikle genç yatırımcılarımızın, genç işadamlarımızın, şirketlerin yönetim kademelerini hedefleyen genç çalışanların katılımlarını özellikle istiyoruz. Şu anda işsiz olup kendilerine iş arayan ve nitelikli işgücü haline gelmek isteyen niteliksiz işgücü grubunda sayılanlar da bu eğitimden çok yararlanacaklardır” diye konuştu.