DOLAR
32,3419
EURO
35,0873
ALTIN
2.238,86
BIST
8.893,36










MİTSO MESLEK KOMİTELERİ BULUŞTU

MİTSO MESLEK KOMİTELERİ BULUŞTU
24.10.2014 17:00
0
A+
A-

*Odalardan TOBB’ye mesleki örgütlenmenin ilk basamağı olan meslek komiteleri MİTSO’nun düzenlediği kahvaltılı toplantıda buluştu.

*MİTSO’nun 10 meslek komitesi başkanları ve yardımcılarının yanı sıra oda yönetim kurulunun da katıldığı kahvaltılı toplantıda meslek komitelerinin üyeleriyle ilgili sorunlar ve öneriler dile getirildi.

*Toplantıda yaptıkları konuşmalarda MİTSO meslek komitesi üyeleri şehirdeki kanalizasyon çalışmalarında kapanan yollar için uyarı konulmasını, balık üreticileri için kamyonların yüklemesini kolaylaştıracak lojistik destek iskelesi yapılmasını ve dışarıdan gelen ve elektronik eşya satan seyyar satıcıların denetlenmesini istediler.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) yapılanmasında ilk kademeyi oluşturan MİTSO’nun meslek komitelerinin başkan ve başkan yardımcıları odanın lokalindeki kahvaltılı toplantıda bir araya geldiler. Toplantıda, meslek komiteleri kendi üyelerinin beklentileri ve sorunlarıyla önerilerini dile getirdiler.

MİTSO Meclis Başkanı Mustafa Yüksel, Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Turgay Ertuğrul, Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Koray Türkoğlu, Yönetim Kurulu Üyesi ve Meslek Komiteleri Koordinatörü Halil İbrahim Gülen‘in de katıldığı kahvaltılı toplantının açılış konuşmasını Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer yaptı.

MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer konuşmasında yönetim kurulunun bugüne dek yaptığı çalışmalar hakkında meslek komiteleri temsilcilerine bilgilendirmede bulundu. Yönetim olarak Milas’ın ürünlerinin yurtiçinde ve yurtdışında tanıtımını yapmak için sürdürdükleri çalışmaları, Milas halılarının coğrafi işaret denetim yetkisinin alınması için yapılan girişimleri, Milas OSB’de gelinen aşamayı anlattı. Reşit Özer, yöremizdeki kültür balıkçılarıyla zeytinyağı fabrikalarının rekabet güçlerini arttırabilmek amacıyla enerji giderlerini en aza indirmek için güneş ve rüzgar enerjisinden yararlanarak enerji üretmenin fizibilitesini yaptırmak için GEKA’dan 85 bin lira hibe desteği sağlandığını da sözlerine ekleyen Reşit Özer “Güneş ve rüzgar enerjisinden yararlanarak enerji üreterek balıkçılarımızın ve zeytinyağcılarımızın iç ve dış pazarlardaki rekabet şansını arttırmak istiyoruz. Bunun için GEKA’ya yaptığımız proje hibe başvurumuz büyük bir ilgi gördü ve kabul edildi. Projemize 85 bin lira hibe desteği sağladık” dedi. Reşit Özer Milas ürünlerinin Havalimanında tanıtımı için yapılan çalışmalardan da söz ederek “Milas-Bodrum Havalimanı’nda yöremiz ürünlerinin sergilenmesi amacıyla bir stant açılması için Mondial firması yetkilileriyle görüştüm ve bu konuda bize söz verildi. En kısa sürede Milas ürünlerinin havalimanı salonlarında sergilenmesi amacıyla bir tanıtım standı oluşturacağız” dedi. Milas OSB’deki gelişmelerden de söz eden Reşit Özer “Yıllardır beklenen aşamaya nihayet eriştik. Sonunda 6 Kasım tarihinde Ankara’da Milas OSB’nin altyapısının yapılması işinin ihalesi var. Bu Milas ve bizler adına çok sevindirici bir gelişmedir” dedi.

MİTSO Meclis Başkanı Mustafa Yüksel ise konuşmasında OSB’de gelinen aşamanın çok önemli olduğuna dikkat çekti. Mustafa Yüksel şimdiden Milas OSB’nin genişletilmesi için girişimlerin başlatılması gerektiğine değinerek “Şimdiden gereken önlemleri alacağız. OSB’nin genişleme çalışmalarını başlatacağız. OSB’de 1 500 dönüm daha genişleme alanımız var. Burayı değerlendireceğiz. Fakat şimdiden fiyatlar artmaya başladı. Milli Emlak, o arazi için bizden yüksek fiyat talep etmeye başladı” dedi. Mustafa Yüksel, OSB’lerin kendi içlerinde bir yönetim yapısına sahip olduğunu da belirterek “Örneğin, OSB’de fabrika inşaatı yapacaklar belediyeden inşaat izni almayacaklar. İnşaat izinlerini OSB yönetiminden alacaklar” dedi. Oda üyelerinin yönelttiği eleştirilerden de söz eden Mustafa Yüksel “Üyelerimiz bizi Milas’ta sadece balık ve zeytinyağından başka bir şey yok mu, diye eleştiriyorlar. Oysa her işle ilgili meslek komitesi var. O komitelere seçilmiş arkadaşlar kendi sorunlarını oda meclisine ve yönetimine taşıdıklarında bu işlerin takibi yapılıyor. Gerekirse TOBB’ye, gerekirse ilgili bakanlıklara iletiliyor. Kesinlikle iletilen işlerin takibi yapılıyor. Bunun için meslek komitelerinin daha aktif çalışmasını bekliyoruz” dedi. Mustafa Yüksel ürün tanıtımı için fuarlara gidildiğini ve her kesimin ürününü tanıtmak için mutlaka fuarlara katılması gerektiğini belirterek “Fuarlara katılan firmalara masraflarının yarısı kadar KOSGEB hibe desteği sağlıyor” diye konuştu.

MİTSO Yönetim Kurulu Üyesi ve Meslek Komiteleri Koordinatörü Halil İbrahim Gülen de konuşmasında “Oda meclisimiz, yönetim kurulumuz ve oda çalışanlarımız uyum içinde hizmet kalitesini arttırmak için özveriyle çalışmalarını sürdürmektedirler” dedi. Gülen yönetim ve mecliste sürdürülen uyumlu çalışmaları aynı şekilde meslek komitelerinde de görmek istediklerini belirterek “Odamızın amaçları doğrultusunda üyelerimizin görüş ve önerileri elbette bizi mutlu eder. Hele odamızın temel taşı olan meslek komitelerinin etkin olması, üyelerimize, odamıza ve Milas’ımıza katacağı maddi, manevi değer hepimizi mutlu edecektir. Mesleklerimizle ilgili incelemeler yapmak, yararlı ve gerekli gördüklerimizi koordinatörle, diğer komitelere taşımak ve sonuçta oda yönetim kuruluna teklif etmek bizim görevimizdir” diye konuştu. Gülen daha sonra bugüne kadar yönetime gelen teklifleri yönetim kurulunda görüştüklerini ve karara bağladıklarını vurgulayarak “Örneğin, gelen önerilerin değerlendirilmesi neticesinde yönetim kurulumuz koordinatör atamasını gerçekleştirmiştir. Koordinatörün amacı meslek komiteleri arasındaki birlik ve dayanışmayı temin etmek, mesleğin genel menfaatleri uygun olarak gelişmesini sağlamaktır” dedi.

MİTSO Meslek komitelerinden Reşat Uygun ise konuşmasında “Asıl sorunun çözümü bizde. Bundan sonra daha çok sorunların çözümüne odaklı olarak toplantılar yapabiliriz. Meslek komitelerinin düzenli çalışmasının yolunu bulmak gerekir. Asıl olan meslek komitelerinin düzenli toplanmasını sağlamaktır” diye konuştu.

MİTSO Genel Sekreteri Kazım Sarıoğlu da konuşmasında meslek komitelerinin düzenli toplanması halinde sorun kalmayacağını belirterek “Meslek komitelerinin başkan ve başkan yardımcılarının komitelerin lokomotifi olması gerekir. Bunu başaran bazı komiteler çok iyi toplanıyor ve çok iyi çalışmalar yürütüyor” dedi.

MİTSO’nun meslek komiteleriyle ilgili görevlisi Zekiye Çırak ise komitelere çağrıda bulunarak 2015 yılı planlanmasının yapılması gerektiğini hatırlattı ve komitelerin bunun için en kısa sürede toplanması gerektiğini ifade etti.

Komite üyelerinde Münir Kesici ise konuşmasında şehirdeki binaların kalorifer bacalarının düzensizliğini ve şehirdeki kanalizasyon çalışmalarını eleştirdi ve “Kalorifer bacalarının binanın dışına yapılması imar mevzuatına aykırıdır. Kanalizasyon dersini bize böyle okutmadılar. Adama soruyorsun, sen kimsin diyor. Kapanan yollar için uyarı ve yönlendirme levhaları koymuyorlar” dedi.

Emel Baydar ise konuşmasında komitelerin kendi iç toplantılarına diğer meslek komitelerinin başkan ve başkan yardımcılarının da katılmasını önerdi.

Komite üyelerinden Mutlu Çokyüce Özcan ise meslek komitesi toplantılarının daha önceden haber verilmesini istedi.

Komite üyelerinde Zübeyde Yalçınkaya ise balık kamyonlarının yük yüklemek ve boşaltmak için çok zorluk çektiğini anlatarak kültür balıkçılığı tesislerine malzeme taşıyan kamyonlar için uygun bir lojistik destek iskelesinin yapılması gerektiğini anlattı.

Hidayet Kabaçam ise konuşmasında komitelerden bir iki kişinin her ay düzenli olarak üyeleri ziyaret etmesini önerdi ve bina inşaatlarındaki tadilatlar için çok yüksek işçilik bedeli istendiğini ve bunun için bir denetim sistemi oluşturulmasını önerdi.

Hakkı Ayakdaş ise şehirdeki kanalizasyon çalışmalarının düzensizliğini eleştirerek yollara uyarılar konulmasını istedi.

Ahmet Taşkın ise konuşmasında çarşıda, pazarda seyyar satıcıların çokluğuna dikkat çekerek elektronik eşya ve basit el aletleri benzeri şeyler satan seyyar satıcıların denetlenmesini talep etti.

IMG_3316       IMG_3320