MİTSO – Milas Müzesi işbirliğinde konferanslar dizisi düzenleniyor CUMA GÜNÜ MİTSO’DA HEKATOMNOS ANITMEZARI ANLATILACAK

MİTSO – Milas Müzesi işbirliğinde konferanslar dizisi düzenleniyor  CUMA GÜNÜ MİTSO’DA HEKATOMNOS ANITMEZARI ANLATILACAK
28.02.2018 15:28

*MİTSO – Milas Müzesi işbirliğine düzenlenecek konferanslar dizisiyle Hekatomnos Anıtmezarı’nın tarihi ve arkeolojik özellikleri anlatılacak.

*İlk konferans, 2 Mart Cuma günü saat 14.00’te MİTSO toplantı salonunda yapılacak. İlk konferansın konuşmacısı Hekatomnos Anıtmezarı Arkeolojik kazı ekibinden Prof. Dr. Cengiz Işık olacak.

*Prof. Dr. Cengiz Işık, 2 Mart Cuma günkü konferansta “Hekatomnos Mezar Anıtı Duvar Resimleri : Figürler, Kompozisyon, İkonografi ve Stil Üzerine” gözlemlerini anlatacak.

UNESCO’nun dünya mirası geçici listesinde yer alan Milas’ın Uzunyuva arkeolojik sit alanındaki Hekatomnos Anıtmezarı’nın tarihi ve arkeolojik özellikleri, Milas Ticaret ve Sanayi Odası ile T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Milas Müzesi Müdürlüğü işbirliğinde düzenlenecek konferanslar dizisiyle anlatılacak.

İlk konferans, Cuma günü saat 14.00’te MİTSO’nun toplantı salonunda, saat 14.00’te düzenlenecek. Hekatomnos arkeolojik kazı ekibinden ve Başkent Üniversitesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Cengiz Işık tarafından verilecek konferansın konusu “Hekatomnos Mezar Anıtı duvar resimleri: figürler, kompozisyon, ikonografi ve sitil üzerine gözlemler” olarak açıklandı.

MİTSO – Milas Müzesi Müdürlüğü tarafından düzenlenecek ikinci konferans ise 7 Mart‘ta yine MİTSO’ toplantı salonunda yapılacak. İkinci konferansta, Hekatomnos anıtmezarı kazı ekibinden,  Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Fahri Işık “Hekatomnos Lahdi, Satraplar ve Eceler” konulu konferansını sunacak.

Hekatomnos Anıtmezarı konferanslar dizisinin üçüncü konuşmacısı ise Hekatomnos arkeolojik kazı ekibinden, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi öğretim üyesi ve Milas, Tarih, Kültür ve Arkeoloji Uygulama ve Araştırma Merkezi’nden Yrd. Doç. Dr. Abuzer Kızıl olacak. Abuzer Kızıl, “Milas Uzunyuva – Hekatomneion Mimarisi” konulu bir konferans verecek.

Konferanslar dizisinin dördüncü sunumunu ise yine Hekatomnos arkeolojik kazı ekibinden Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi’nden Prof. Dr. Adnan Diler yapacak. Prof. Dr. Adnan Diler, “Hekatomnos’un izinde ölü ve kült adakları” konulu konferansını sunacak.