MİTSO, MUĞLA’DA TEKNOPARK KURULMASINA DESTEK VERİYOR

26.03.2015 15:10

Muğla Sıktı Koçman Üniversitesi’nin öncülüğünde üniversite – sanayi işbirliğiyle Muğla’da teknoloji geliştirme bölgesi kurulması girişimine Milas Ticaret ve Sanayi Odası da destek veriyor. Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi’nin Üniversite – Sanayi İşbirliği Koordinatörü Yard. Doç. Dr. Nurettin Öner ile Koordinatör Yardımcısı Öğretim Görevlisi Filiz Öner, MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer ile görüşerek destek istediler. 2001 yılında çıkarılan yasa gereğince tüm illerde teknoloji geliştirme bölgeleri kurulması gerektiğini anlatan Yard. Doç. Dr. Nurettin Öner, Muğla’daki meslek odalarının da bu projeye destek olmalarını istedi. Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi içinde tahsis edilen bir binada faaliyet gösterecek olan Muğla teknoloji geliştirme bölgesinin ilin ihtiyaçları doğrultusunda teknolojik gelişimi ve kalkınmasında önemli işler başaracağını anlatan Yard. Doç. Dr. Nurettin Öner, bu proje için MİTSO’nun da desteğinin çok önemli olduğunu vurguladı.

MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer, çağdaş teknolojiyi kullanmadan ve geliştirmeden bir ülkenin kalkınmasının mümkün olmadığını belirterek “Bizim de dünyada olağanüstü bir hızla devam etmekte olan teknoloji yarışına katılmamız gerekiyor. Yöremizin ihtiyaçlarına uygun teknolojinin geliştirilmesi için bu adımın atılmasını çok önemli bir girişim olarak görüyoruz. Üniversite – sanayi işbirliğinde çok önemli gelişmeler sağlanacağından kuşkumuz yok. Biz de MİTSO olarak Muğla teknoparkının kuruluşu için gereken desteği vereceğiz” dedi.

AR-GE İÇİN DE DESTEK

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Üniversite – Sanayi İşbirliği Koordinatör Yardımcısı Filiz Öner de Muğla ilinde üniversite – sanayi işbirliğinde araştırma ve geliştirme faaliyetlerine çok önem verdiklerini belirterek Muğla’daki odalarla ve kuruluşlarla araştırma ve geliştirme faaliyetlerinde işbirliği yapmak istediklerini söyledi. MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer, gerek MİTSO olarak gerekse oda üyeleri olarak her zaman araştırma ve geliştirme çalışmalarına destek vereceklerini belirterek “Bu konuda üyelerimizi de üniversitenin öncülüğünde yapılacak araştırma ve geliştirme faaliyetlerine destek vermeye çağırıyoruz” dedi.