MİTSO, OSB MÜTEŞEBBİS HEYET TEMSİLCİLERİNİ SEÇTİ

23.06.2017 14:25

*MİTSO’nun Haziran ayı olağan meclis toplantısı yapıldı. Toplantıda, MİTSO’nun OSB müteşebbis heyet üyeleri seçildi.

*OSB müteşebbis heyetinde MİTSO adına Mustafa Yüksel, Reşit Özer, Y.Sami Kont, Mehmet Yiğit ve Turgay Ertuğrul iki yıl boyunca görev yapacaklar.

*MİTSO Meclis Başkanı Mustafa Yüksel, OSB’den rant sağlanamayacağını bildirdi.

*Meclis toplantısında bir konuşma yapan MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer, Milas – Bodrum Havalimanı ile Milas şehir garajı arasında servis koyulmasının şoför esnafına zarar vermesinin söz konusu olmadığını söyledi.

MİTSO’nun Haziran ayı olağan meclis toplantısında OSB müteşebbis heyetinde görev yapacak 5 meclis üyesi belirlendi. Meclis toplantısında MİTSO’nun Mayıs ayı kati mizanı da oybirliği ile kabul edildi. MİTSO Meclis Başkanı Mustafa Yüksel, OSB’den rant elde etmenin mümkün olmadığını ifade ederken Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer de Havalimanından başlayan yolcu servisi için şoför esnafın tedirgin olmasına neden bulunmadığını bildirdi.

MİTSO’nun Haziran ayı meclis toplantısı, Meclis Başkanı Mustafa Yüksel tarafından açıldı. Oda Genel Sekreteri Kazım Sarıoğlu tarafından okunan Mayıs ayı kati mizanı üzerine söz almak isteyen çıkmayınca yapılan oylama sonucunda kati mizan 160 bin 14 TL olarak oybirliği ile kabul edildi.

Gündemin ikinci maddesi gereğince Milas OSB müteşebbis heyetinde iki yıl boyunca görev yapacak 5 meclis üyesinin seçimi yapıldı. MİTSO yönetimi tarafından OSB müteşebbis heyetine aday gösterilen Mustafa Yüksel, Reşit Özer, Y. Sami Kont, Mehmet Yiğit ve Turgay Ertuğrul, oturuma katılan üyelerin oybirliği ile seçildiler. Yapılan seçimin ardından OSB hakkında açıklamalarda bulunan Meclis Başkanı Mustafa Yüksel, OSB’de sanayi parsellerinin gelecek yıl Mart – Nisan aylarında hak sahiplerine verilebileceğini söyledi. Mustafa Yüksel, sanayi parsellerini alacak kişilerin bu parselleri ikinci kişilere devretmesinin veya satmasının mümkün olmadığını belirterek “OSB’deki sanayi arsaları üzerinden rant elde etmek mümkün değildir. Hiç kimse böyle bir beklenti içinde olmasın. Sanayi parselleri teslim edildikten sonra, parsel sahibi bir yıl içinde sanayi yatırım projesini OSB yönetimine vermek zorunda. Proje verildikten sonra iki yıl içinde sanayi yatırımının yapılması gerekiyor. Arsa teslim alındıktan sonra bir yıl içinde sanayi projesi vermeyen veya projesini verdikten sonra iki yıl içinde sanayi yatırımını yapmayan kişinin arsası OSB yönetimi tarafından geri alınacak. Bu nedenle OSB’de hiç kimse rant beklentisi içinde olmasın” dedi.

Meclis oturumunda gündem dışı bir konuşma yapan MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer, son bir aylık oda çalışmaları hakkında açıklamalarda bulundu. Reşit Özer, MİTSO’nun ısrarlı takibi sonunda Milas – Bodrum Havalimanı’ndan Milas şehir merkezine yolcu servisi başlatıldığını belirterek bu nedenle Büyük Şehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün’e teşekkür ettiklerini söyledi. Bazı şoför esnafından bu konuda eleştiriler geldiğini de belirten Reşit Özer “Bu eleştirileri haklı bulmuyoruz. Çünkü, zaten Havalimanı ile Milas şehir merkezi arasında Milas, Güllük veya Bodrum dolmuşları tarafından yolcu taşımacılığı yapılmıyordu. Orası boş bir hattı. Büyükşehir Belediyesi tarafından koyulan servis otobüsü sadece Milas şehir garajı ile Havalimanı arasında yolcu taşımacılığı yapıyor. Havalimanından alınan uçak yolcusu, güzergahı izleyerek Milas şehir garajına kadar geliyor. Havalimanı dışında, arada yolcu alınmıyor. Gidişte de aynı şekilde, sadece havalimanına yolcu alınıyor ve arada indi bindi yapılmıyor. Biz, gecenin geç bir vaktinde Milas’a gelen yolcuları düşündüğümüz için ısrarcı olduk. Şoför esnafa bir haksızlık söz konusu değil. Havalimanı ile Milas şehir merkezi arasında servis koyulmasının şoför esnafa zarar vermesi söz konusu değil” diye konuştu.

Toplantıda başka söz almak isteyen olmayınca oturum Meclis Başkanı Mustafa Yüksel tarafından kapatıldı.