MİTSO, ÖZEL BİLİM LİSESİ’NDE.. “HER ÖĞRENCİ İNSANLIĞA KAZANDIRILMASI GEREKEN EN ÖNEMLİ DEĞERDİR”

MİTSO, ÖZEL BİLİM LİSESİ’NDE..  “HER ÖĞRENCİ İNSANLIĞA KAZANDIRILMASI GEREKEN EN ÖNEMLİ DEĞERDİR”
01.12.2017 12:57

Milas Ticaret ve Sanayi Odası Yöneticileri, Özel Milas Bilim Lisesi’ni ziyaret ederek genç kuşakların eğitim ve öğretiminin ülkenin gelişmesi ve kalkınması için son derece önemli olduğunu belirttiler ve okulun öğretmen, öğrenci ve yöneticilerine öğretim yılında başarılar dilediler.

MİTSO Meclis Başkanı Mustafa Yüksel, Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mehmet Yiğit, Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Koray Türkoğlu, Milas’ın seçkin özel okullarından Özel Bilim Lisesi’ni ve okulun kurucusu Mustafa Zeybekoğlu’nu ziyaret ederek ilçemize kazandırdıkları okul nedeniyle kutladılar ve başarılar dilediler. MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer, eğitimin toplumların gelişmesinde ve ülkelerin kalkınmasındaki önemine işaret ederek “Atatürk’ün de dediği gibi; ‘Milletleri kurtaranlar yalnız ve ancak öğretmenlerdir’. Biz de MİTSO olarak büyük Önderimizin gösterdiği yolda eğitime, öğretime, okullaşmaya, öğretmenlerimize çok büyük önem ve değer veriyoruz. Olanaklarımız ölçüsünde her yıl 24 Kasım Öğretmenler Gününde, başta Köy Enstitülü öğretmenlerimiz olmak üzere 70 yaş üstündeki öğretmenlerimizi odamızda konuk ediyoruz. TOBB ile işbirliği yaparak her öğretim yılı başında ihtiyaç sahibi öğrencilerimize giysi, kışlık ayakkabı veya bot ya da kırtasiye yardımı yapıyoruz. Ayrıca 30 kadar öğrencimize burs veriyoruz” dedi. Okullaşmanın önemine de vurgu yapan MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer “Sizi, Milas’a böyle modern bir lise kazandırdığınız için kutlarım ve hem odamız adına, hem de şahsım adına teşekkür ederim. Ülkemizin geleceğine yapılacak en iyi yatırım hiç kuşkusuz ki eğitimdir, öğretimdir ve okuldur. Keşke diğer işadamlarımız da Milas’a veya ülkemizin ihtiyaç duyulan başka yerlerine böyle modern okullar kazandırsalar. Sizi kutlarım” diye konuştu.

MİTSO Yöneticilerinin yaptığı ziyaretten son derece memnun kaldığını belirten Milas Özel Bilim Lisesi Kurucusu Mustafa Zeybekoğlu da başlangıçta Özel Milas Özfen Bilim Dershanesi olarak 1988 yılından 2015 yılının Ağustos ayına kadar hizmet verdiklerini belirterek Bakanlığın dershanelerin okullara dönüştürülmesi projesi kapsamında kendilerinin de dershaneyi okula dönüştürdüklerini anlattı. Eğitimdeki amaçlarının her öğrencinin bireysel yetenekleri ve algı seviyesine uygun olarak eğitim vererek onları topluma yararlı bireyler olarak yetiştirmek olduğunu ifade eden Mustafa Zeybekoğlu “Eğitim kurumumuz için her öğrenci; topluma, insanlığa kazandırılması gereken en önemli değerdir. Her öğrencimizin bireysel yeteneklerini ve algı seviyesin dikkate alarak öğrenci merkezli modern bir eğitim sistemi uyguluyoruz” dedi. Zeybekoğlu, uyguladıkları öğrenci merkezli eğitim sayesinde bugüne kadar 103 öğrencilerinin tıp fakültesini, 96 öğrencilerinin hukuk fakültesini, 71 öğrencilerinin diş hekimliği ve eczacılık fakültelerini, 436 öğrencilerinin mühendislik fakültelerini ve yüzlerce öğrencilerinin ise fen-edebiyat fakültelerini, iktisadi – idari bilimler fakültelerini kazandığını belirterek “Bu tablo bizim gurur tablomuzdur. Uyguladığımız öğrenci merkezli öğretim sistemimizin başarılı bir sonucudur. Bu başarıda çok büyük payı olan öğretmenlerimizi ve öğrenci velilerimize okulun kurucusu olarak çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Milas Bilim Lisesi Kurucusu Mustafa Zeybekoğlu, MİTSO yöneticilerine ziyaretleri nedeniyle teşekkür ederek “MTSO’nun çalışmalarını yakından takip ediyoruz. Çok başarılı, Milas için çok yararlı, örnek çalışmalar yapıyorsunuz. Ben de hem kurumum adına ve hem kendi adıma sizleri kutluyor ve başarılarınızın devamını diliyorum” dedi.