MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer, Köy Tv’ye röportaj verdi: “YATIRIMCILARA HER TÜRLÜ DESTEĞİ VERECEĞİZ”

MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer, Köy Tv’ye röportaj verdi:  “YATIRIMCILARA HER TÜRLÜ DESTEĞİ VERECEĞİZ”
19.06.2014 10:21

Meltem Medya Grubuna bağlı Köy Tv’ye röportaj veren Milas Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer yakında Milas OSB’nin altyapı yapım işinin ihaleye çıkacağını belirterek “Milas’a yatırım yapmak isteyen yatırımcılara her türlü desteği vereceğiz” diye konuştu. Röportajda zeytinden bala, balıktan halıya, feldspattan mermere Milas’ın zenginliklerini anlatan Reşit Özer üyelere ucuz elektrik enerjisi sağlanması için görüşmeleri sürdürdüklerini bildirdi.

MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer, Meltem Medya Grubuna ait Köy Tv.’de yayınlanmak üzere röportaj verdi. MİTSO Meclis Üyesi Kubilay Bahçevan’ın da katıldığı röportajı Meltem Medya Grup Program Koordinatörü İsmail Çevik ve Köy Tv. Yönetim Krulu Üyesi Adem Birinci yaptılar. Röportaja  Milas’ın sahip olduğu zenginlikleri anlatarak başlayan MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer, yaklaşık 15 yıldır gündemde olan Milas OSB’de artık sona gelindiğini belirterek “Milas OSB’nin altyapı yapım işinin Haziran ayı içinde ihaleye çıkarılmasını umuyoruz. Yapılacak fabrikalarla Milas ekonomisi daha da canlanacak. Milas’ta yatırım yapmak isteyen yatırımcılara açığız. Kendilerine her türlü desteği veririz” diye konuştu.

Milas’ın zeytincilikte çok iddialı olduğunu da vurgulayan MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer, Milas zeytinciliğinin tanıtımı amacıyla fuarlara katıldıklarını söyledi. Türkiye’nin kültür balığı üretiminin yüzde 68’inin de yine Milas kıyılarında üretilmekte olduğunu vurgulayan Reşit Özer,  Milaslı balıkçılık firmalarından KLC’nin 185’inci sıradan, Noordzee’nin de 829’uncu sıradan 2013 yılının ilk 1000 ihracatçı firması içinde yer aldığını söyledi.

MİTSO’nun dış ilişkilerin geliştirilmesine de büyük önem verdiğini anlatan Reşit Özer bu amaçlı Arjantin Büyükelçisi ile Hırvatistan Büyükelçisinin MİTSO’yu ziyaret ettiklerini, kendilerinin de Yunanistan’ın İzmir Konsolosluğunu ziyaret ettiklerini anlatarak “Odamızı dışarıya açmak istiyoruz. Balığıyla, balıyla, zeytiniyle, zeytinyağıyla, halısıyla, feldspatıyla Milas’ta yok yok. Bu kadar çok ve çeşitli ürüne sahibiz ve bunları yurtdışına pazarlamak istiyoruz. Bu nedenle dış ilişkilerin geliştirilmesine çok büyük önem veriyoruz. Yurtdışındaki fuarlara katılarak ürünlerimizi tanıtıyoruz” dedi.

MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer’in anlattıklarından çok etkilenen Köy Tv. Temsilcileri Milas üzerine ayrı bir belgesel program  çekimi için Milas’a geleceklerini ifade ettiler.

röportaj köytv1