MİTSO yönetimi, Muğla Vergi Dairesi Başkanını ziyaret etti; “SİZİN GİBİ HEYECANLI, DİNAMİK ODA YOK”

MİTSO yönetimi, Muğla Vergi Dairesi Başkanını ziyaret etti;  “SİZİN GİBİ HEYECANLI, DİNAMİK ODA YOK”
21.11.2014 14:35

*MİTSO yöneticilerine vergi mükelleflerine her konuda yardımcı olmaya çalıştıklarını anlatan Muğla Vergi Dairesi Başkanı “Biz vergi aldığımız hiç kimseyi kırmamak zorundayız” dedi.

Milas Ticaret ve Sanayi Odası Yönetimi, Muğla Vergi Dairesi Başkanı Hüseyin Bayar ile Gelir İdaresi Grup Müdürü  Ahmet Arslan’ı ziyaret etti. Ziyaret sırasında, MİTSO ile Bafa Gölü’nü Kurtarma ve Yaşatma Platformu’nun işbirliğinde 5 Aralık’ta yapılacak çalıştayın davetiyesini veren MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer, Vergi Dairesi Başkanı Bayar ile  29 – 30 Aralık’ta yapılacak Milas Zeytin Hasat Şenliğine de davet etti.

MİTSO Meclis Başkanı Mustafa Yüksel, Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Başkan Yardımcısı Sami Kont, Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Koray Türkoğlu, Yönetim Kurulu Üyeleri Mehmet Yiğit, Halil İbrahim Gülen ve Ömer Eliş, Muğla Vergi Dairesi Başkanı Hüseyin Bayar ile Gelir İdaresi Müdürü Ahmet Arslan‘ı ziyaret ettiler.

Ziyaret sırasında MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer, Milas’ın başta zeytin, zeytinyağı, bal, balık ve halı olmak üzere ekonomik, kültürel ve turistik değerlerini anlatarak Vergi Dairesi Başkanı Hüseyin Bayar’a Milas zeytinyağı, zeytinyağı sabunu, zeytin kolonyası ve bal armağan etti. Reşit Özer, Türkiye’nin zeytin ağacı varlığının yaklaşık yüzde10’unun Milas’ta bulunduğunu belirterek Milas zeytin ve zeytinyağlarının tanıtımı için 29 – 30 Kasım’da Milas’ta Zeytin Hasat Şenliği düzenleneceğini ifade etti ve Vergi Dairesi Başkanı Bayar ve Gelir İdaresi Grup Müdürü Ahmet Arslan’ı şenliğe davet etti. Reşit Özer ayrıca Bafa Gölü’nü Kurtarma ve Yaşatma Platformu ile birlikte bir 5 Aralık’ta MİTSO’da bir çalıştay düzenleneceğini anlatarak çalıştay davetiyelerini verdi. Reşit Özer, daha sonra Milas ürünlerini tanıtmak amacıyla yurtiçinde ve yurtdışında katıldıkları fuarlar ve buralarda edindikleri izlenimleri anlattı.

Muğla Vergi Dairesi Başkanı Hüseyin Bayar, MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer’in anlattıklarından ve düzenlenecek şenlik ve Bafa Çalıştayı’ndan çok etkilendiğini belirterek “Bu çalışmalar çok önemli. Bu şenlik ve çalıştaylarda alınacak kararlar da  önemli. Dilerim bu çalıştayda Bafa ile ilgili alınacak kararlar uygulanır. Çünkü Bafa çok önemli bir gölümüz. Bütün göllerin tek tek kurumaya başladığını düşünürsek Bafa gölüne daha çok önem vermemiz gerekir” diye konuştu. MİTSO ve üyelerinden gelecek talep doğrultusunda vergi mevzuatı konusunda eğitim vermeye hazır olduklarını belirten Hüseyin Bayar, “İstediğiniz zaman, istediğiniz konuda her zaman eğitim vermeye hazırız” dedi. MİTSO’nun çok heyecanlı ve dinamik bir yönetime sahip olduğunu da vurgulayan Hüseyin Bayar “Muğla’da en heyecanlı, en dinamik oda MİTSO. MİTSO yönetimi çok çalışkan bir oda yönetimi. Bunu görüyor ve takdir ediyoruz. Heyecanınız nedeniyle sizleri kutluyoruz. Bu heyecanınızla çok başarılı olacağınıza inanıyoruz. Ayrıca Milas olarak çok da şanslısınız. Diğer ilçelerde ekonomik kaynak olarak tek ürün var. Oysa Milas’ta ekonomiye temel olan 6 – 7 farklı zenginlik var” dedi.

Muğla Vergi Dairesi Başkanlığı olarak her zaman mükelleflerin yanında olmaya çalıştıklarını anlatan Hüseyin Bayar “Biz vergi aldığımız kişiyi korumak zorundayız. Onlara hizmet vermek zorundayız. Mecbur kalıp da ceza yazmak durumunda kaldığımızda inanın, ceza yazmaktan hoşlanmıyoruz” diye konuştu.

Ziyaret sırasında MİTSO Meclis Başkanı Mustafa Yüksel, Milas ve Muğla’nın ürünlerinin tanıtımı için diğer ilçelerle birlikte hareket etmeye çalıştıklarını ifade ederek “Biz Muğla odaları olarak her üç ayda bir toplanıyoruz. Aramızda güzel bir işbirliği var. Fuarlara da 48 adı altında, yani Muğla adı altında ortak katılacağız” diye konuştu.

MİTSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Sami Kont ise İspanya’da bir balık dışsatımı için ofis açtıklarını belirterek “İspanya’da kişi başına balık tüketimi 36 kg. Türkiye’de ise sadece 6 kg. Bunu arttırmalıyız. AB’nin verdiği desteklerle Yunanistan balık üretiminde önde gidiyordu. Fakat biz kendi olanaklarımızla, kendi kaynaklarımızla bugün için Yunanistan’ın önüne geçmiş durumdayız” dedi.