MİTSO, YUNANİSTAN’IN İZMİR BAŞKONSOLOSUNU MİLAS’A DAVET ETTİ

06.10.2016 15:38

*MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer, Yunanistan’ın İzmir Başkonsolosluğunu ziyaret ederek Başkonsolos Argyro Papoulia’yı Milas’a davet etti.

*Sık sık Milas’tan geçtiğini belirten Başkonsolos Papoulia, Milas’ın tarihi eserlerini ve özellikle Hekatomnos Anıtmezarı ile Bafa Gölü’nü merak ettiğini belirterek en kısa sürede Milas’ı ziyaret edeceğini söyledi.

Milas Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer, Yunanistan’ın yeni İzmir Başkonsolosu Argyro Papoulita’yı ziyaret ederek kutladı ve Milas’a davet etti.

MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer, MİTSO’nun Ar-Ge ve Dış İlişkiler Memuru Gülay Aytaç ile birlikte, bir süre önce atanan Yunanistan’ın yeni İzmir Başkonsolosu Argyro Papoulia’yı ziyaret ederek kutladı. Ziyaret sırasında MİTSO’nun Ege Adaları ile karşılıklı olarak ticaret ve turizmin geliştirmesini arzu ettiğini anlatan Reşit Özer “Tarih boyunca Milas ile Ege Adaları arasında hep canlı bir ticaret yaşanmış. Bu gün de odamızın birçok üyesi günübirliğine veya daha uzun süreler için başta İstanköy / Kos olmak üzere adalara gidip geliyor. Biz bu ilişkilerin geliştirilmesini arzu ediyoruz. Karşılıklı olarak ticaretin ve turizmin gelişmesinde her iki tarafın da yararı olduğunu biliyoruz. Bu nedenle odamız üyelerine vize kolaylığı sağlanmasını arzu ediyoruz” dedi.

Önceki Başkonsolos Theodore N. Tsakiris ve eşi Yvi Moharitsch Tsakiris ile konsolosluk görevlilerinin Milas’ı ziyaret ettiklerini ve Bafa Gölü kıyısındaki Herakleia kentini gezdiklerini anlatan Reşit Özer “Sizi de Milas’a davet ediyoruz. Milas ilçe merkezindeki Hekatomnos Anıtmezarı ile şehrin 5 km. güneyindeki Beçin Ortaçağ kenti, UNESCO’nun dünya geçici miras listesinde yer alıyor. Bafa Gölü ise doğal güzellikleri, tarihi eserleri ve 8 bin yıllık kaya resimleriyle bir dünya harikası. Sizi buraları gezdirmek isteriz” diyerek Başkonsolos Papoulita’yı davet etti.

Yunanistan’ın İzmir Başkonsolosu Argyro Papoulita ise MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer’in ziyaretinden memnun olduğunu belirterek “İzmir’e anneannem ve dedem nedeniyle isteyerek ve severek geldim. Dedem Alaçatı’lı, anneannem Ayvalıklı imiş. Ben küçükken bana oralarıyla ilgili çok güzel anılar anlatırlardı. Bu nedenle İzmir’e isteyerek geldim. İzmir’i ve Türkiye’yi çok seviyorum” dedi. Başkonsolos Papoulita iki ülke arasında ticaret ve turizmin gelişmesine çok önem verdiğini belirterek “Ticaret ve turizmde iki ülkenin ortak çalışmasını arzu ediyorum. Bunu kendime görev edindim. Bunu başarmak için çalışacağım. Bu konularda benim yardımcı olacağım konular olursa yardımcı olmaktan memnun olurum” diye konuştu. Milas’ı bildiğini belirten Başkonsolos Papoulita “Bodrum’a giderken Milas’tan geçiyoruz. Fakat Milas’ın sahip olduğu tarihi ve kültürel zenginlikleri biliyorum. Özellikle Hekatomnos Anıtmezarı ile Bafa Gölü’nü ben de çok merak ediyorum. En kısa sürede gelip gezmek isterim” dedi.

MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer, ziyaret sırasında Başkonsolos Papoulita’ya, üzerinde Hekatomnos lahdinden bir kesitin görüntüsünün olduğu bir tabak armağan etti.