MİTSO’DA AKREDİTASYON DENETİMİ İÇİN SON HAZIRLIKLAR

07.07.2015 15:16

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB)’nin üyesi odaların hizmet kalitesinin AB standartlarına erişmişliğinin göstergesi olan akreditasyonda denetim süreci başladı. TOBB Akreditasyon Kurulu tarafından yapılan denetimlerde beş yıllık süre için C sınıfında akreditasyon standartlarına uygun hizmet kalitesine sahip olduğu belirlenerek 15 Ekim 2012 tarihinde akreditasyonu onaylanan Milas Ticaret ve Sanayi Odası da 15 Ekim 2015 tarihine dek denetime tabi tutulacak.

Akreditasyon denetimleri için bir süredir eğitim ve akreditasyon sürecine uygun belge ve kayıt sistemini oluşturarak A sınıfında akredite olmayı hedefleyen MİTSO’da, odanın akreditasyon danışmanı Prof. Fuat Önder tarafından son hazırlıklar gözden geçirildi. TOBB Akreditasyon Denetleme Kurulu tarafından görevlendirilen denetçinin 5 Haziran’da yaptığı ön denetleme ve sonuç raporunu değerlendiren Prof. Fuat Önder, MİTSO personeline denetim sürecindeki hazırlıklarla ilgili önerilerde bulundu.