MİTSO’da yeni yılda belge ücretlerine zam yok. MİTSO MECLİS ÜYELERİ YENİ YILDA DA “HUZUR HAKKI” ALMAYACAK

27.11.2015 16:37

*MİTSO Meclis üyeleri yeni yılda “huzur hakkı” parası almadan çalışmalarına devam edecek.
*Mecliste gündem dışı bir konuşma yaparak Milas OSB hakkında meclis üyelerini bilgilendiren MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer, OSB’de altyapı çalışmalarının Aralık ayında başlayacağını söyledi.

Milas Ticaret ve Sanayi Odası’nın Kasım ayı olağan meclis toplantısında, meclis üyelerinin yeni yılda da huzur hakkı almadan çalışmalarını gönüllü olarak sürdürmeleri kararlaştırıldı. MİTSO Meclisi, oda belgelerinin ücretlerine yeni yılda zam yapılmayarak aynı kalmasını kararlaştırdı.
MİTSO’nun Kasım ayı olağan meclis toplantısı yapıldı. Meclis Başkanı Mustafa Yüksel tarafından açılan oturumda odanın Ekim ayı kati mizanı oybirliği ile onaylandı.
Gündemin ikinci maddesi gereğince yönetim kurulu ve meclis üyelerine huzur hakkı konusu görüşüldü. Yapılan oylamada oy çokluğu ile yönetim kurulu ve meclis üyelerine 2016 yılında da huzur hakkı ödenmemesi kabul edildi. Buna göre MİTSO’nun yönetim kurulu ve meclis üyeleri 2015 yılında olduğu gibi yeni yılda da katıldıkları oturumlar için “huzur hakkı” parası almadan, gönüllü olarak çalışmalarını sürdürecekler.
MİTSO Meclis toplantısında 2016 yılı kadro çizelgesi de oybirliği ile onaylanırken oda hizmetlerinin aksamaması ve ödemelerin zamanında yapılabilmesi için oda üyelerinin yıllık aidat veya munzam aidatlarının, kredi kartı ve online şeklinde 9 aya kadar taksitli olarak tahsil edilebilmesi de yine oy birliği ile kabul edildi.
MİTSO Meclisi, yönetim kurulunun önerisiyle odadan alınan belge ücretlerine zam yapılmamasını ve aynı 2015 yılındaki şekliyle kalmasını onayladı.
Meclis gündeminin üzerine görüşmelerin tamamlanmasının ardından gündem dışı söz alan MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer, bir aylık çalışmalar hakkında meclis üyelerine bilgilendirmede bulundu. Milas OSB’nin altyapı ihalesinin 17 Kasım’da Ankara’da yapıldığını ve ihaleyi kazanan firma ile OSB yönetiminin gelecek hafta bir araya geleceğini belirten Reşit Özer “Firma ile sözleşmemizi imzalayacağız ve yer teslimi yapacağız. OSB’de altyapı yapımının Aralık ayı içinde başlayacağını umuyorum. İhale Ankara’da Bakanlık tarafından yapılıyor ve iş en çok kırım yapan firmaya veriliyor. Bu firma da yüzde 47.01 fiyat kırımı ile ihaleyi kazandı. İnşallah bu kez bir terslik olmaz ve ihale koşullarına uygun bir şekilde OSB altyapısı süresi içinde tamamlanır” diye konuştu.