MİTSO’DA YILIN SON MECLİS TOPLANTISI YAPILDI. “MİLAS BİRKAÇ YIL İÇİNDE PEK ÇOK KİŞİNİN HAYAL BİLE EDEMEYECEĞİ KADAR GELİŞECEK”

30.12.2017 13:18

*MİTSO Meclis Toplantısında konuşan Meclis Başkanı Mustafa Yüksel, MİTSO’nun Milas’ın değerine değer kattığını ifade ederek “Milas’a yapılmış en güzel yatırım zeytinyağına coğrafi işaret alınmasıdır, TKİ lojmanlarının Veteriner Fakültesi’ne kazandırılmasıdır. Bundan güzel yatırım olur mu? ” diye konuştu.

*MİTSO’nun Aralık ayı meclis toplantısına yedekten meclis üyesi olan Zübeyde Yalçınkaya da ilk kez katıldı.

Milas Ticaret ve Sanayi Odası’nın Aralık ayı meclis toplantısında konuşan MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer, Milas’ın birkaç yıl içinde birçok kişinin hayal bile edemeyeceği kadar gelişeceğini ve büyüyeceğini ifade ederek “Biz de Milas olarak, MİTSO olarak hazırlıklarımızı buna göre yapmak zorundayız” diye konuştu. Meclis Başkanı Mustafa Yüksel de, Milas Veteriner Fakültesi’ne TKİ arsasının kazandırılmasının ve Milas zeytinyağına coğrafi işaret alınmasının oda olarak yapılmış en büyük yatırımlar olduğunu ifade etti.

Milas Ticaret ve Sanayi Odası’nın 2017 yılın son meclis toplantısı yapıldı. MİTSO Meclis Başkanı Mustafa Yüksel’in açtığı oturumda MİTSO’nun 2017 yılı Kasım ayı kati mizanı ile 2018 yılı gelir ve gider bütçeleri ile 2018 Yılı Bütçe Uygulama Talimatı kabul edildi. Buna göre; MİTSO’nun 2018 yılı gelir ve gider bütçeleri denk bir şekilde, 2 milyon TL olarak kabul edilmiş oldu.

Öte yandan; bir süre önce MİTSO Meclis üyeliğinden istifa eden Sami Kont’un yerine yedekten meclis üyeliğine gelen Zübeyde Yalçınkaya da ilk kez meclis toplantısına katıldı.

MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer, bütçeyi kabul eden MİTSO’nun meclis üyelerine teşekkür etti. Son bir aylık oda faaliyetleri hakkında açıklamalarda bulundu. Reşit Özer, Ören’de 285 bin metrekarelik alan yapılacak olan ve Doğu Akdeniz’in en büyük mega yat yapım, bakım ve onarım yeri hakkında da oda üyelerine bilgi verdi. Reşit Özer yaptığı konuşmada “Milas’ın önü çok açık görünüyor. OSB’yi 2018 yılında faaliyete geçireceğiz. En çok 5 – 6 ay içinde sanayi parsellerini hak sahiplerine vermeye başlayacağız. OSB’de 2000 kişi çalışacak. Ören’e yapılacak yat çekek yerinde 1500 kişinin çalışacağı ifade ediliyor. Güllük’e bir konteynır limanı yapılması da gündemde… Bunlar yapıldığında Milas pek çok kişinin hayal bile edemeyeceği kadar gelişecek, büyüyecek. Birkaç yıl içinde Milas’ın nüfusu 200 bine ulaşabilir. Biz de Milas olarak, MİTSO olarak şimdiden hazırlıklarımızı buna göre yapmak zorundayız” diye konuştu.

MİTSO Meclis Başkanı Mustafa Yüksel de oda çalışmalarının çok başarılı bir şekilde devam ettiğini belirterek MİTSO’nun Milas’ın değerine değerler katmaya devam edeceğini söyledi. Mustafa Yüksel meclis üyelerine hitaben yaptığı konuşmada “Hepiniz biliyorsunuz ki, Ankara’ya giderek Muğla Milletvekillerine 55 sayfalık bir rapor sunmaya gittiğimizde Özelleştirme İdaresi Başkanlığı’nı da ziyaret ederek farklı amaçlar için kullanılmak istenilen Beçin’deki TKİ lojman alanının üniversiteye tahsisini istedik. Ardından OSB için veya TOBB’nin toplantıları için her gidişimizde de Özelleştirme İdaresi’ne girerek talebimizi yineledik. Sonra Özelleştirme İdaresi’nden gelen uzmanlar, yetkililer araziyi yerinde inceleyerek odamızı ziyaret ettiler. Milas’ta tek kurum olarak bizim görüşümüzü aldılar ve raporlarını olumlu şekilde yazdılar. Sonuçta bu arazi Veteriner Fakültesi için tahsis edildi… Hepinizin bildiği gibi Milas zeytinyağına coğrafi işaret aldık. Böylece Milas ekonomisine en az 6 milyon TL fazladan bir girdi sağladık. Bunlardan güzel yatırımlar olur mu? Bunları MİTSO başardı” diye konuştu. Mustafa Yüksel, meclis üyelerinin yeni yılını kutlayarak oturumu kapattı.