MİTSO’DAN HATIRLATMA: KOOPERATİF VE BİRLİK YÖNETİCİLERİNİN ŞUBAT SONUNA KADAR MAL BİLDİRİMİNDE BULUNMALARI GEREKİYOR

MİTSO’DAN HATIRLATMA:   KOOPERATİF VE BİRLİK YÖNETİCİLERİNİN ŞUBAT SONUNA KADAR   MAL BİLDİRİMİNDE BULUNMALARI GEREKİYOR
05.02.2015 12:35

Milas Ticaret ve Sanayi Odası, kooperatif ve birliklerin başkanlarının, yönetim kurulu üyeleri ile komisyon üyelerinin ve genel müdürlerinin Şubat ayı sonuna kadar mal bildiriminde bulunmaları gerektiğini hatırlatıyor. Daha önce mal bildiriminde bulunmuş olanların da “Mal Bildiriminde Bulunulması, Rüşvet ve Yolsuzluklarla Mücadele Kanunu” gereğince sonu (0) ve (5) ile biten yıllarda mal bildirimlerini yenilemeleri gerekiyor. Bu durumda, kooperatif ve birliklerin yönetim ve denetim kurulu üyelikleri ile komisyon üyeliklerinde seçim veya atamayla göreve gelmiş olanların göreve başlama tarihlerinden başlayarak bir ay içinde, görevin sona ermesi durumunda ise ayrılma tarihini izleyen bir ay içinde mal bildiriminde bulunmaları gerekiyor. Ayrıca kooperatif ve birliklerin yönetim kademelerine seçilmiş veya atanmış olanların göreve başladıkları tarihten itibaren bir ay içinde mal bildiriminde bulunmaları isteniyor.

Kooperatif ve birliklerin yönetim kademelerinde görev alanların mal bildirimlerini Şubat ayı sonuna kadar bir dilekçe eşliğinde, kapalı zarf içinde T.C. Muğla Valiliği Ticaret İl Müdürlüğüne teslim etmeleri gerekiyor.