MİTSO’DAN MİLAS’IN TANITIM PULLARI ÖNERİSİ

23.06.2014 17:42

Milas Ticaret ve Sanayi Odası, Milas halılarının, Macar evlerinin ve Gümüşkesen anıtmezarının posta pullarında yer alması için PTT’ye öneride bulundu.

T.C. Posta ve Telgraf Teşkilatı Anonim Şirketi Değerli Kağıtlar Daire Başkanlığı’nın Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’ne yaptığı pul çıkarılmaya değer görülen konuların bildirilmesi çağrısı üzerine MİTSO, Milas halılarının, Macar evlerinin ve Gümüşkesen anıtmezarının posta pulu olarak çıkarılmasını önerdi. Ada Milas ve Bozalan mihraplı halılarıyla bir Macar evinin ve Gümüşkesen’in fotoğrafları, PTT Değerli Kağıtlar Daire Başkanlığına gönderildi.

MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer, Milas’ın tanıtımı için her fırsatı değerlendirmek istediklerini belirterek “PTT’den TOBB’ye gelen istek doğrultusunda biz de Milas’ın Macar evlerinin, Milas halılarının ve Gümüşkesen anıtmezarının posta pulu olarak tüm dünyayı dolaşmasını arzu ettik. Bunun için de fotoğrafları ilgili PTT Daire Başkanlığına gönderdik. Önerimiz kabul edilirse posta pullarına konulacak Milas halılarını, Gümüşkesen’i ve Macar evlerini, posta pullarıyla tüm dünya ülkeleri dolaylı olarak tanımış olacaklar” diye konuştu.