MİTSO’DAN MOBESE’YE 25 BİN TL

01.08.2014 14:49

*MİTSO’nun Temmuz ayı meclis toplantısında Milas’a MOBESE sistemi kurulması için Kaymakamlık tarafından yürütülen çalışmalara 25 bin TL katkıda bulunulması oybirliği ile kabul edildi.

Milas Ticaret ve Sanayi Odası’nın Temmuz ayı meclis toplantısında Milas Kaymakamlığı ve İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından yürütülmekte olan ilçeye MOBESE sistemi kurulması çalışmalarına 25 bin TL katkıda bulunulması oybirliği ile kabul edildi.

MİTSO’nun Temmuz ayı meclis toplantısı Meclis Başkanı Mustafa Yüksel tarafından açıldı. Toplantının gündemi gereği oda genel sekreteri Kazım Sarıoğlu tarafından okunan Haziran ayı kati mizanı oybirliği ile kabul edildi. Daha sonra Meclis Başkanı Mustafa Yüksel,

Milas Kaymakamlığı ve İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından Milas’ta yaptırılacak MOBESE sistemine yardım yapılmasını üyelerin görüşüne açtı. Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer bu konuda Kaymakamlıkla yaptığı görüşme hakkında üyelere bilgilendirmede bulundu. Muğla’da MOBESE sisteminin bulunmadığı tek ilçenin Milas olduğuna dikkat çeken Reşit Özer, yönetim kurulu olarak MOBESE sistemi kurulumuna odanın olanakları ölçüsünde katkıda bulunulmasını istediklerini belirtti. Yapılan oylama sonucunda MOBESE sistemi için 25 bin TL yardımda bulunulması oybirliği ile kabul edildi.

Daha sonra gündem dışı söz alan MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer, son bir ayda yapılan çalışmalar hakkında meclis üyelerine bilgilendirmede bulundu. Yunanistan’ın İzmir Büyükelçiliği Ataşesi ile İstanköy (Kos) Adasından gelen konukların MİTSO’yu ziyaret ettiklerini anlatan Reşit Özer, Kos, Bodrum ve Milas işbirliğinde uluslararası bir ot yemekleri şenliği düzenlenmesi için görüşmelerin sürdüğünü söyledi. Reşit Özer, hijyen eğitimleri konusunda da meclis üyelerine bilgi vererek MİTSO tarafından farklı işkollarında 25 eğitim kursu düzenlendiğini ve bu kurslara 1362 kişinin katıldığını bildirdi. Özer, talep gelmesi halinde bundan sonra da hijyen eğitimlerine devam edileceğini anlattı. Yapıldığından bu yana oda binasının jeneratörünün bulunmadığını belirten Reşit Özer odaya 10 bin TL’ye bir jeneratör satın alınarak kurulumunun yapıldığını bildirdi. Reşit Özer daha sonra TOBB tarafından Ankara’da düzenlenen ve Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı’nın da katıldığı iftar yemeğinde Meclis Başkanı Mustafa Yüksel ile birlikte MİTSO’yu temsil ettiklerini söyledi. Reşit Özer, bir süredir devam eden OSB denetimlerinin de olumlu bir şekilde sona erdiğini ve bir sorun çıkmadığını sözlerine ekledi.