MİTSO’DAN ÖĞRETMENLERE SAYGI VE SEVGİ ŞÖLENİ

28.11.2017 14:56

*MİTSO, geleneksel hale getirdiği üzere bu yıl da 24 Kasım’da Köy Enstitülerinden mezun olmuş öğretmenlerle 70 üzeri yaşlardaki emekli öğretmenler için bir şölen düzenledi.

Milas Ticaret ve Sanayi Odası, 24 Kasım Öğretmenler günlerinde geleneksel olarak düzenlemekte olduğu öğretmenlerimize saygı ve sevgi şöleninde bu yıl da Köy Enstitüsü mezunu ve 70 yaş üstü emekli öğretmenlere unutulmaz bir gece yaşattı.
MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer’in yakın bir arkadaşının annesinin cenaze töreni için Milas dışında olması nedeniyle katılamadığı şölene Milas Kaymakamı Eren Arslan ve eşi, Milas Garnizon Komutanı Albay Cenk Erataç, Cumhuriyet Başsavcısı Bilal Gümüş ve eşi, Garnizon Komutan Yardımcısı Yarbay Emel Taşyakar, İlçe Emniyet Müdürü Turgay Ava ve eşi, Belediye Başkan Yardımcıları Zeynep Mat ve Faik Karagöz de katıldılar. Köy Enstitülerinden mezun olmuş öğretmenlerle 70 yaş üstü emekli öğretmenlerin davetli olduğu gecenin ilk konuşmasını yapan Kaymakam Eren Arslan, öğretmenlerin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutladı ve Milli Eğitim Müdürlüğü’nün düzenlemiş olduğu Öğretmenler Günü yemeğine katılmak için ayrıldı.
Şölenin açılış konuşmasını ise MİTSO adına Meclis Başkanı Mustafa Yüksel yaptı. Mustafa Yüksel konuşmasında Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Millet Mektepleri’nin başöğretmenliğini kabul edişinin 89’uncu yılının kutlanmakta olduğunu belirterek “Biz de MİTSO olarak; bizlere okumayı, yazmayı öğreten, bugünlere erişmemizi sağlayan, bizi biz yapan öğretmenlerimizin bu çok özel günlerini dört yıldır öğretmenlerimizi davet ederek kutluyoruz. Davetlerimizi, Türk ve Dünya eğitim tarihinde çok özel bir yeri olan Köy Enstitülü öğretmenlerimizle başladık. Sonra halkayı biraz daha genişlettik. Keşke olanaklarımız el verse burada tüm öğretmenlerimizle birlikte olabilsek.” diye konuştu. Mustafa Yüksel konuşmasını şöyle bitirdi: “Cehaletin karanlığının yenilmesi yolunda şehit düşen Kubilay öğretmenden başlayarak bölücü terör örgütünün bu yıl 16 Haziran’da Tunceli – Pülümür karayolundan kaçırıp şehit ettiği Necmettin Yılmaz öğretmene, yine bu yıl bölücü örgütün 10 Haziran’da Batman’da şehit ettiği Aybüke öğretmene kadar tüm şehit öğretmenlerimizin önünde saygıyla eğiliyorum. Sözlerimi Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün sözleriyle bitirmek istiyorum: Ulusları kurtaranlar yalnız ve ancak öğretmenlerdir”
MİTSO’nun şöleni daha sonra Öğretmen Marşı, Köy Enstitüleri Marşı, Batman’da şehit olan Aybüke Öğretmen’in kendi sesinden söylediği ve arkadaşlarının onun ardından hep birlikte seslendirdikleri Magosa Türküsü ve Ben Öğretmen türküsüyle devam etti. Daha sonra konuk öğretmenlerin masalarını birer birer ziyaret eden MİTSO Meclis Başkanı Mustafa Yüksel, kendilerine gecenin anısına birer armağan sundu.
Şölen daha sonra müzik eşliğinde sürdü.