MİTSO’DAN ÜYELERİNE AİDAT HATIRLATMASI: YILLIK AİDAT VE MUNZAM AİDATLAR İÇİN SON GÜN 30 HAZİRAN

30.06.2016 16:47

Milas Ticaret ve Sanayi Odası, Yıllık Aidat ve Munzam Aidatların ilk taksitlerinin son ödeme günün 30 Haziran olduğunu hatırlatıyor. MİTSO Genel Sekreterliğinden yapılan açıklamada Yıllık Aidat ve Munzam Aidatların yıllık iki eşit taksit halinde Haziran ve Ekim aylarında ödeneceği belirtilerek şöyle deniliyor:

“5174 Sayılı Kanunun Yıllık Üye Aidatıyla ilgili 24. maddesi ile gelir veya kurumlar vergisi mükellefi üyelerin ayrıca ödemekle yükümlü oldukları Munzam Aidatı düzenleyen 25. maddesi ve aynı kanunun 77. maddesine göre, zamanında ödenmeyen yıllık aidat ve munzam aidat ile kesinleşmiş gecikme zamlarının tahsili hakkındaki Yönetim Kurulu kararlarını ilam hükmünde kabul etmekte olup, icra dairelerince yerine getirilir hükmü amirdir.

Yıllık Aidat ve Munzam Aidat her yılın Haziran ve Ekim aylarında iki eşit taksitte ödenir. Bu süreler içinde ödenmeyen yıllık ve munzam aidatlar için 6183 Sayılı Kanun uyarınca yürürlükte bulunan oranlarda gecikme zammı tahakkuk ettirilerek yıllık aidatlar ve munzam aidat ile birlikte tahsil edilir.

Zamlı veya hükmen ödeme durumunda kalınmaması için açıklanan yasalara göre hareket edilmesini önemle rica ederim”.

MİTSO Genel Sekreterliğinden yapılan açıklamada, aidat tahsilatının oda binasında yapılabileceği veya Türkiye İş Bankası, Türkiye Halk Bankası, Türkiye Vakıflar Bankası ve Türkiye Cumhuriyeti Ziraat Bankası Milas şubelerindeki oda hesabına yatırılabileceği ifade edildi.