MİTSO’nun Ağustos ayı meclis toplantısı yapıldı. MİTSO’NUN TEMMUZ AYI BÜTÇESİ YİNE OYBİRLİĞİ İLE KABUL EDİLDİ

01.09.2014 08:25

*MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer, Ağustos ayı olağan meclis toplantısında Ankara’da OSB konusunda yaptıkları girişimler hakkında meclis üyelerine bilgi verdi.

*Reşit Özer, Muğla Büyükşehir Belediyesinin Muğla’nın stratejik planının hazırlanması için ilk ilçe toplantısının Eylül ayında Milas’ta yapılacağını söyledi.

Milas Ticaret ve Sanayi Odası’nın Ağustos ayı olağan meclis toplantısında Temmuz ayı bütçesi oybirliği ile kabul edildi.

MİTSO’nun Ağustos ayı meclis toplantısı yapıldı. Mustafa Yüksel’in başkanlığında açılan meclis toplantısında Genel Sekreter Kazım Sarıoğlu tarafından okunan odanın Temmuz ayı kati mizanı üzerine üyelerden söz almak isteyen olmayınca yapılan oylamada oybirliği ile kabul edildi.

Daha sonra söz alan MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer; Kaymakam Fuat Gürel, Belediye Başkanı Muhammet Tokat, MİTSO Meclis Başkanı Mustafa Yüksel ve OSB Müdürü Haluk Onaran ile birlikte Ankara’da OSB ile ilgili sürdürdükleri girişimler hakkında açıklamalarda bulundu. Reşit Özer, Milas OSB konusunda ilgili bakanlığa gerekli tüm belgelerin teslim edildiğini söyledi. Reşit Özer, TOBB tarafından Ankara’da toplanan Ekonomi Şurası öncesi, birliğe üye 365 oda ve borsadan yörelerini ilgilendiren 5’er sorun ve çözüm önerileri istendiğini ve MİTSO’nun da 5 sorun ve çözüm önerisini TOBB’ye ilettiğini belirterek “Bizim gönderdiğimiz 5 sorundan 2’si, birliğin sorunlar üzerine yaptığı değerlendirmelerden sonra yayınlanan Şura kitabında yer almıştır. Şura sonuç kitabında yayınlanan iki önerimiz; Denizli – Aydın – Çine – Yatağan – Milas – Güllük demiryolu talebimiz ve AVM’lerle süpermarketlerin raf alanlarının yüzde 10’unun yerli ürünlere ve üreticiye ayrılmasıdır. Bizim 5 önerimizden 2’sinin böylesine önemli bir sonuç kitabında yer alması bizler için gurur verici olmuştur” diye konuştu.  Reşit Özer, Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin stratejik plan hazırlama aşamasında Muğla’da yapılan toplantı hakkında da bilgilendirmede bulundu. Reşit Özer, stratejik plan için Muğla’nın ilçelerinde de toplantılar yapılacağını ve ilk toplantının Eylül ayında Milas’ta olacağını belirterek “Sizlerden Milas ile ilgili önerilerinizi bekliyoruz. Bunları değerlendirip bir rapor haline getirerek Milas’ta yapılacak toplantıda Büyükşehir Belediye Başkanlığına sunacağız” dedi.

MİTSO Meclis Başkanı Mustafa Yüksel de Milas OSB için Ankara’da sürdürülen temaslar hakkında açıklamalarda bulunurken ayrıca Muğla Büyükşehir Belediyesinin stratejik planı hazırlama sürecinde Muğla’da yapılan toplantı hakkında da bilgilendirmede bulundu. Mustafa Yüksel, Muğla Büyükşehir Belediyesinin belediyecilikle ilgili herhangi bir sorun hakkında ilgili kişilerin günün 24 saatinde ulaşabilecekleri bir telefon şikayet hattı oluşturulduğunu söyledi. Mustafa Yüksel, belediyecilikle ilgili sorunların Muğla Büyükşehir Belediyesinin 444 48 01 numaralı telefonuyla iletilebileceğini sözlerine ekledi.