MİTSO’nun da destek verdiği 13. ADLİ BİLİMLER KONGRESİ GÜVERCİNLİK’TE YAPILDI.

MİTSO’nun da destek verdiği  13. ADLİ BİLİMLER KONGRESİ GÜVERCİNLİK’TE YAPILDI.
10.05.2016 13:09

Milas Ticaret ve Sanayi Odası’nın da destekçilerinden olduğu 13. Adli Tıp Uzmanları Derneği ile Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi’nin ortaklaşa olarak düzenlediği 13. Adli Bilimler Kongresi Güvercinlik’teki La Blanche Island adlı otelde yapıldı. Kongre açılışına Muğla Valisi Amir Çiçek, Muğla Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mansur Harmandar, Milas Kaymakamı Fuat Gürel, Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, Milas Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Reşit Özer de katıldılar. 27 / 30 Nisan tarihleri arasında yapılan kongrede üç ayrı salonda süren toplantılarda 76 bildiri sunuldu. Kongrede sunulan bildiriler arasında “Cinsel saldırıya uğrayan bireylerin muayenesinde kritik konular”, “Patlayıcılar ve adli tıp boyutu”, “Cinsel saldırı merkezi deneyim paylaşımı”, “Adalet mi, bekaret mi?”, “Göçmenlerin adli tıbbi sorunları”, “Adli tıp konularında psikolojik testlerin değeri” gibi konu başlıkları ele alındı. 350 katılımcının yer aldığı Adli Bilimler Kongresi’nin ardından katılımcılar Milas, Beçin, Labranda ve Euromos gezilerine katıldılar.