MİTSO’nun Ekim ayı meclisi toplantısı yapıldı “ODALARIMIZ KAPANMAYACAK”

MİTSO’nun Ekim ayı meclisi toplantısı yapıldı “ODALARIMIZ  KAPANMAYACAK”
31.10.2014 17:12

*MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer, bir süre önce basında bazı oda ve borsaların kapanacağına ilişkin çıkan yazıları anımsatarak “Odalarımız kapanmayacak” dedi.

Milas Ticaret ve Sanayi Odası’nın Ekim ayı olağan meclis toplantısı yapıldı. Toplantıda bir konuşma yapan MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer, bazı oda ve borsaların kapanmasına ilişkin haberleri anımsatarak “Odalarımız kapanmayacak” dedi.

MİTSO’nun Ekim ayı olağan meclis toplantısı Meclis Başkan Vekili Hayati Çorbacı’nın başkanlığında yapıldı. Gündemin ilk maddesi gereğince Genel Sekreter Kazım Sarıoğlu tarafından okunan odanın Eylül ayı bütçesi oybirliği ile kabul edildi.

Daha sonra söz alan Yönetim Kurulu Üyesi Halil İbrahim Gülen, oda çalışmalarının uyumlu bir şekilde sürdüğünü belirterek “Bu nedenle gurur duyuyoruz” dedi. Daha sonra odanın örgütlenmesinde meslek komitelerinin önemine değinen Halil İbrahim Gülen “Oda çalışmalarının ilk ve en önemli basamağının meslek komiteleri olduğunu biliyoruz. Meslek komitelerinin uyumlu bir şekilde çalışması için 1 No’lu Meslek Komitesi’nin önerisi ile yönetim kurulumuz beni ve Yönetim Kurulu Üyesi Ömer Eliş’i meslek komitelerinin koordinatörlüğüne getirdi. Meslek komitelerimizi düzenli çalışır hale getirmemiz gerekiyor. Bu konuda 1 No’lu Meslek Komitesi iyi bir çalışma gösteriyor. Bununla ilgili gurur duyuyoruz” dedi. Meslek komitelerinin daha verimli çalışması gerektiğini vurgulayan Halil İbrahim Gülen “Meslek komitelerimizin çalışmaları konusunda sizlerden yardım bekliyorum” diye konuştu.

MİTSO’nun son bir aylık çalışmaları hakkında meclis üyelerini bilgilendirmek için söz alan Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer, bazı basın yayın organlarında yer alan bazı oda ve borsaların kapatılacağına ilişkin haberleri hatırlatarak şöyle konuştu: “CNBC-E kanalında, canlı yayında konuşan Gümrük ve Ticaret Bakanı Sayın Nurettin Canikli bu konuda açık açık böyle bir düşünceleri olmadığını söyledi. Programda bir gazeteci sayın Bakana TOBB’de oda ve borsa sayısını 365’ten 100’e indirilmesi konusunda TOBB yasasında bir değişiklik yapılıp yapılmayacağını sordu. Bunun üzerine sayın Bakan ‘TOBB ile ilgili şu an itibariyle, bugün itibariyle öyle bir değişiklik çalışması söz konusu değil. Yni onunla ilgili elimizde ne bir metin var, ne de o konuda bir çalışma söz konusu’ diye cevap verdi. Dolayısıyla odalarımızın kapatılması diye bir durum söz konusu değil. Odalarımız kapanmayacak. Kaldı ki MİTSO, hizmet kalitesiyle, sahip olduğu akreditasyon belgesiyle, 2 bini aşan üye sayısıyla kapatılabilecek bir oda değildir” diye konuştu.

Konuşmasında Milas OSB’deki gelişmeler hakkında da bilgi veren Reşit Özer, OSB’nin altyapı yapımı ihalesinin 6 Kasım’da Ankara’da yapılacağını belirterek “Altyapı çalışmaları yaklaşık bir yıldan daha az zamanda tamamlanacak ve OSB arazisi altyapısı hazır şekilde 28 Ekim 2015 tarihinde teslim edilecek” diye konuştu. İhale için birçok firmanın ihale dosyası aldığını belirten Reşit Özer, “Bugüne kadar 20 firma ihale dosyası almıştı. Bugün 2 firma daha dosya satın aldı. İhaleye katılacak firmalar oldukça güçlü ve başarılı firmalar. Bu da bize OSB altyapısının belirlenen sürede tamamlanması konusunda umut veriyor” dedi.

MİTSO Meclis toplantısında başka söz almak isteyen olmayınca oturum Meclis Başkan Vekili Hayati Çorbacı tarafından kapatıldı.