MİTSO’NUN GİRİŞİMCİLİK KURSUNA KATILDILAR, KOSGEB DESTEĞİYLE KENDİ İŞYERLERİNİ AÇTILAR

MİTSO’NUN GİRİŞİMCİLİK KURSUNA KATILDILAR,  KOSGEB DESTEĞİYLE KENDİ İŞYERLERİNİ AÇTILAR
30.06.2016 15:59

Kısa adıyla KOSGEB olarak bilinen Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı’nın ilk kez kendi işyerini açacak genç girişimcilere sağladığı hibe desteklerinden yararlanmak amacıyla Milas Ticaret ve Sanayi Odası’nın girişimcilik kursuna katılan ve kursu başarıyla tamamlayan üç genç girişimci, Milas’ta kendi işyerlerini açtılar. MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer veAr&Ge ve Dış İlişkiler Memuru Gülay Aytaç, KOSGEB desteğiyle açılan üç işyerini ziyaret ederek başarılar dilediler.

MİTSO, ilk kez kendi işyerini açmak isteyen genç girişimcilerin KOSGEB’in sağladığı hibe desteklerinden yararlanabilmeleri için katılmaları zorunlu olan girişimcilik kursu açtı. Kursa katılacaklar, KOSGEB tarafından yapılan sınavla belirlendi. MİTSO’nun KOSGEB ile işbirliği yaparak 04/14 Mayıs 2016 ayında açtığı ve 70 saat süren kursa 25 genç girişimci katıldı. Bunlardan 23’ü kursu başarıyla tamamlayarak ilk kez açacakları işyerleri için KOSGEB’den hibe desteği almaya hak kazandılar.

MİTSO’nun girişimcilik kursunu başarıyla tamamlayanlardan İsmail Kocabaş, daha önce babasıyla birlikte boya ve hırdavatçılık yaparken bağımsız olarak kendi işyerini açtı. İsmail Kocabaş, 23 Nisan Bulvarındaki 130 metrekarelik Boya Market işyerinde Filli Boya, ECA, ABS gibi markaların ürünlerini, çeşitli çilingirlik ve hırdavat ürünlerini pazarlıyor.

MİTSO’nun girişimcilik kursunu başarıyla tamamladıktan sonra kendi işyerini açanlardan birisi de Nuray Çorbacı Oturak. Ulusal Egemenlik Caddesindeki 100 metrekarelik yeni işyerinde bayan giysileri ticareti yapıyor. Nuray Çorbacı Oturak, Marka Bella adını verdiği mağazasında bayan giyimi üzerine tanınmış markaların ürünlerin satışını yapıyor.

MİTSO’nun girişimcilik kursunu bitirdikten sonra yeni işyeri açanlardan Gökhan Çağlar Dikmen de Cumhuriyet Caddesinde inşaat, mühendislik ve müteahhitlik bürosu açtı. Gökhan Çağlar Dikmen, KOSGEB’ten makine ve teçhizat desteği sağlayacaklarını söyledi.

KOSGEB, ilk kez kendi işyerini açacak girişimcileri desteklemek amacıyla önce girişimci adaylarını belirlemek üzere bir sınav düzenliyor. Belirlenen adaylar için işyeri nasıl açılır, nasıl işletilir, müşteri ilişkilerinde nelere dikkat edilmesi gerekir, reklam çalışmaları gibi konularda toplam 70 saat eğitim veriliyor. Eğitimin ardından yapılan sınavı başarıyla tamamlayan girişimcilere KOSGEB tarafından 50 bin liraya kadar hibe desteği sağlanıyor. Girişimci adayları bu parayla dükkan kiralarını karşılayabiliyorlar veya işyerinde çalışacak bir kişinin 2 yıllık ücretini ödeyebiliyorlar ya da işyerinde kullanılacak makine ve teçhizat alabiliyorlar. Girişimci adaylarına istendiğinde 100 bin liraya kadar da düşük faizli kredi desteği de sağlıyor. Alınan krediler ilk 2 yılı geri ödemesiz, sonraki 2 yılda geri ödemek koşuluyla veriliyor.

MİTSO’nun KOSGEB’le işbirliği yaparak düzenlemiş olduğu kursları başarıyla tamamlayarak kendi işyerini açan üç girişimciyi, MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer ile odanın Ar&Ge ve Dış İlişkiler Memuru Gülay Aytaç ziyaret ettiler. MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer, girişimcileri kutlayarak iş yaşamında başarılar diledi. Özer, girişimci adaylarından talep geldiği sürece KOSGEB ile işbirliği yaparak girişimcilik kursları açmaya devam edeceklerini bildirdi. Özer “Kendi işyerlerini açmak için odamızın kurslarına katılan ve bu kursları başarıyla tamamladıktan sonra kendi işyerlerini açan genç kardeşlerimizi kutluyorum. MİTSO yönetimi adına kendilerine iş yaşamlarında başarılar diliyorum” dedi.

girişimciler 1 girişimciler 2