MİTSO’NUN HAZİRAN AYI KATİ MİZANI OYBİRLİĞİ İLE KABUL EDİLDİ.

27.07.2018 10:06

Milas Ticaret ve Sanayi Odası’nın Temmuz ayı olağan meclis toplantısı yapıldı. Meclis Başkanı Mustafa Yüksel tarafından açılışı yapılan meclis toplantısında MİTSO Genel Sekreteri Kazım Sarıoğlu tarafından Odanın Haziran ayı kati mizanı okundu. Mizan üzerine söz almak isteyen olmayınca Mustafa Yüksel tarafından yapılan oylamada kati mizan, oturuma katılan meclis üyelerinin oybirliği ile kabul edildi.

Meclis toplantısında söz alan MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer, son bir aylık dönemde yapılan Yönetim Kurulu faaliyetlerini anlattı. Reşit Özer, Milas tepsi böreğinin coğrafi işaret tescilinin yapılması için gereken belgelerin tamamlanarak Türk Patent ve Markalar Kurumu’na gönderildiğini belirterek “Milas yağlı zeytinin de coğrafi işaret tescili için ön başvurumuzu yaptık. Bizden istenen diğer belgeleri ve analiz sonuçlarını da gönderip kesin başvurumuzu yapmış olacağız. Böylece Milas’a zeytinyağından ve halılardan sonra iki coğrafi işaretli ürün daha kazandırmış olacağız. Ayrıca Milas zeytinyağına AB’den de coğrafi işaret almak üzere yaptığımız başvuru süreci devam ediyor” diye bilgilendirmede bulundu.

Meclis toplantısında söz alan Meclis Üyesi Uğur Bıçakçı da Oda çalışmalarıyla ilgili önerilerini dile getirirken Meclis Üyesi Reşat Uygun da çatılara koyulan panellerle yapılacak elektrik enerjisi üretimi hakkında bilgilendirmede bulundu.